Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΑΛΕΨΑΝ...!! ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ...!!

Εντελώς φαίνεται πως έχουν τρελαθεί οι Τούρκοι, με την εφημερίδα Σοτζτζού όπου τάσσεται κατά του Ερντογάν να «βγαίνει» πατριωτικά στον Τ...

13anit




Εντελώς φαίνεται πως έχουν τρελαθεί οι Τούρκοι, με την εφημερίδα Σοτζτζού όπου τάσσεται κατά του Ερντογάν να «βγαίνει» πατριωτικά στον Ταγίπ και να λέει πως εάν η νήσος Κίναρος είναι δική τους να πάει να την πάρει. Αυτό γιατί πρόσφατα ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος βρέθηκε στο νησί καθώς αποκαλύφθηκε το μνημείο για τους τρεις πεσόντες αξιωματικούς ενάμισι χρόνο μετά την συντριβή του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει:




Η Ελλάδα που έχει καταλάβει 18 νησιά μας συνεχίζει τις προκλήσεις της. Ο Ελληνικός Στρατός τελευταία με μια λαμπρή τελετή έστησε ¨¨ μνημείο ηρώων¨ στην νήσο Κίναρο (Ardıççık) που υπάγεται στα Μούγλα . Στην τελετή μετείχε και ο υπουργός Αμύνης.

Η Ελλάδα που στο Αιγαίο έχει καταλάβει 18 νησιά και μια βραχονησίδα μας, συνεχίζει τις προκλητικές κινήσεις επί των τουρκικών εδαφών. Πέρσι μετά από ένα ατύχημα που συνέβη, αποκαλύφθηκε ότι η νήσος Κίναρος που βάσει διεθνών συνθηκών υπάγεται στα Μούγλα, βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή.

Στις 11/2/2016 απογειώθηκε ένα ελικόπτερο από ελληνική φρεγάτα που έκανε άσκηση μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα και κατέπεσε κοντά στην Κίναρο. Στο ατύχημα σκοτώθηκαν τρεις στρατιωτικοί. Η Τουρκία τότε με ΝΟΤΑΜ είχε προειδοποιήσει τις ελληνικές ομάδες που έκαναν έρευνα στην περιοχή.

ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΥΝΟΛΗ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Η κατοχή του νησιού αποκαλύφθηκε στις 9/3/2017 όταν ο Έλληνας υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, για να τιμήσουν τους θανόντες στρατιωτικούς, επισκέφτηκαν το νησί. Το ελληνικό υπουργείο Αμύνης τον περασμένο Απρίλιο έστησε ενεργειακό σταθμό στο νησί και ολοκλήρωσε τις υποδομές για την στρατιωτική του βάση.

Η τελευταία κίνηση της Ελλάδας έγινε την περασμένη Τετάρτη. Το ελληνικό υπουργείο Αμύνης για να τιμήσει τους θανόντες στρατιωτικούς έστησε ένα μνημείο στο νησί. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Έλληνας υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης , ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και οικογένειες των θανόντων στρατιωτικών.




¨Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ¨

Ο Έλληνας υπουργός έγινε δεκτός με στρατιωτική τελετή, ενώ μετά την λήξη της, με στρατιωτικό ελικόπτερο πέρασε πάνω από το μνημείο. Το ελληνικό ελικόπτερο παραβίασε τα 6 μίλια του τουρκικού εναέριου χώρου. Ο Καμμένος στην ομιλία του υποστήριξε πως οι τρεις στρατιωτικοί πέθαναν στην μητέρα πατρίδα τους. Ανέφερε επίσης πως η ελληνική σημαία στην Κίναρο δεν θα κατέβει ποτέ και ότι ακόμη και αν μείνει ένα άτομο, η ελληνική σημαία θα κυματίζει. Ειδήσεις, φωτογραφίες και βίντεο από την τελετή, δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου

Ο απόστρατος συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλιμ που έφερε το θέμα στην επικαιρότητα, σχολιάζοντας το γεγονός είπε στην εφημερίδα ΣΟΖΤΖΟΥ: Σε αγγλικό χάρτη του 1943 διακρίνεται καθαρά πως η νήσος Κίναρος βρίσκεται έξω από τα θαλάσσια σύνορα των Δωδεκανήσων και ανήκει στην Τουρκία. Την ώρα που για πρώτη φορά στη ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας στήνεται ελληνικό μνημείο σε τουρκικό έδαφος, η κυβέρνηση του ΑΚΡ δεν επέδωσε ούτε μια μουσική νότα. Αφού με δικαιολογία την OHAL απαγορεύεται σε Τούρκους πολίτες να κάνουν πορείες και διαμαρτυρίες, γιατί δεν εμποδίστηκαν ο Έλληνας υπουργός Αμύνης και οι Έλληνες πολίτες να κάνουν επίδειξη κυριαρχίας και σημαίας σε τουρκικό έδαφος;

Πηγή: tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.