Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... ΚΙ ΑΝ ΑΝΤΙΜΗΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ...

Στο χωριό Μελατοπούζ της επαρχίας Οζάλπ του νομού Βαν, η οικογένεια Τζαντεμίρ της οποίας το σπίτι πυρπολήθηκε, λέει πως στην διάρκεια...





Στο χωριό Μελατοπούζ της επαρχίας Οζάλπ του νομού Βαν, η οικογένεια Τζαντεμίρ της οποίας το σπίτι πυρπολήθηκε, λέει πως στην διάρκεια της πυρκαγιάς οι στρατιώτες πυροβόλησαν προς τα πάνω τους.




Στο χωριό Μολατοπούζ προχτές το πρωί, μέλη των ειδικών δυνάμεων της στρατοχωροφυλακής (JÖH) έφθασαν λέγοντας πως υπάρχει καταγγελία για το συγκεκριμένο σπίτι αλλά αντί να κάνουν έρευνα το έκαψαν. Ένας βαθμοφόρος έριξε μέσα χειροβομβίδα. Από την φωτιά που ξέσπασε από την έκρηξη το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στην διάρκεια της πυρκαγιάς, η Χιουμπρά Τζαντεμίρ έπαθε έμφραγμα και νοσηλεύεται τώρα στην εντατική του νοσοκομείου Βαν. Μετά από το περιστατικό ο νομάρχης Βαν Μουράτ Ζορλούγλου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως ¨ Είναι μεμονωμένο περιστατικό, ατύχημα¨, αλλά αυτό δεν το πιστεύει η οικογένεια Τζαντεμίρ.

Ο Σαλίχ Τζαντεμίρ (38) που περιμένει στο νοσοκομείο του την 75 ετών μητέρα του που νοσηλεύεται εκεί, λέει πως οι στρατιώτες στηριζόμενοι σε μια έωλη καταγγελία μπήκαν στο χωριό με 20 θωρακισμένα οχήματα. Ο Τζαντεμίρ λέει πως μια μέρα πριν το χωριό είχε αποκλειστεί και ότι μετά ήρθαν και τους είπαν πως έχουν την πληροφορία πως υπάρχουν 4 άτομα στο σπίτι. Συνεχίζει λέγοντας πως ¨Εμείς τους είπαμε ¨ψάξτε¨, αλλά αυτοί μας είπαν πως ¨δεν βάζουμε σε κίνδυνο τους στρατιώτες¨ και έτσι μετά έριξαν στο σπίτι διάφορες βόμβες¨.

ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Ο Τζαντεμίρ λέει: ¨Το σπίτι μας εσκεμμένα και απευθείας μπήκε στο στόχαστρο. Εγώ τους είπα τις αντιρρήσεις μου αλλά τότε πυροβόλησαν κατά πάνω μου. Στο χωριό ήρθαν στρατιώτες από τα τάγματα σε Σαράι, Γιόργκανλι και Οζάλπ μαζί με ειδικές ομάδες από το Βαν. Παρόλα αυτά στο σπίτι δεν βρήκαν τίποτε. Ηθικά και υλικά υπεστήκαμε μεγάλη ζημιά. Σχετικά με αυτό το περιστατικό πρέπει να γίνουν οι δέουσες έρευνες και να ασκηθούνε διώξεις. Δεν θα τα αφήσουμε έτσι αυτό το περιστατικό. Μα καλά σε κάθε σπίτι για το οποίο υπάρχει καταγγελία, θα του ρίχνουν βόμβες ; Η μάνα μου έπαθε έμφραγμα και τώρα είναι στην εντατική. Στο χωριό υπήρχε μεγάλη ετοιμασία και συνέβησαν άσχημα πράματα. Εμείς ανοίξαμε πόρτες και παράθυρα, αλλά πάλι είπαν πως ¨Δεν μπαίνουμε μέσα χωρίς να ρίξουμε βόμβες¨.

Ο Τζαντεμίρ λέει πως όταν στο νοσοκομείο οι αστυνομικοί τον ρώτησαν αν θα υποβάλλει μήνυση, αυτός είπε πως θα υποβάλλει και πρόσθεσε: ¨Ο νομάρχης του Βαν βλέπει το περιστατικό ως κάτι το απλό, ένα θέμα ζημίας. Πιστεύουν πως καλύπτοντας υλικά την ζημία θα κουκουλώσουν το περιστατικό, αλλά εμείς δεν θέλουμε χρήματα. Εμείς ζητάμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι¨.

…………………..

https://anfturkce.net/kurdistan/evi-yakip-aile-fertlerinin-uezerine-ates-actilar-98087

http://tourkikanea.gr - Σχ: Για τη πορεία της μήνυσης που λέει πως θα υποβάλλει ο χωρικός εμείς να πούμε μόνο το εξής. Για να ασκηθεί έρευνα σε βάρος αστυνομικών αυτή την περίοδο στην Τουρκία, θα πρέπει να συναινέσει και ο νομάρχης, αλλιώς έρευνα δεν γίνεται. Οπότε καταλαβαίνετε…