Ελάχιστοι δίνουν σημασία στη μουσική που ακούγεται σε ένα εστιατόριο, τη στιγμή που τρώνε. Ειδικά αν η έντασή της δεν είναι ενοχλητ...
Ελάχιστοι δίνουν σημασία στη μουσική που ακούγεται σε ένα εστιατόριο, τη στιγμή που τρώνε. Ειδικά αν η έντασή της δεν είναι ενοχλητική, ίσως να μην παρατηρήσουν καν ποιο ήταν το «σάουντρακ» του γεύματός τους. Κι όμως, αυτή τη μικρή λεπτομέρεια μπορεί να την… πληρώσουν και μάλιστα ακριβά…
Σύμφωνα λοιπόν με το Business Insider, τα κόλπα των εστιατορίων κυμαίνονται από τη μουσική, έως τον τρόπο γραφής του μενού ή τις ονομασίες των πιάτων. Ερευνα του Πανεπιστημίου του Leicester αποκάλυψε ότι όταν στο εστιατόριο ακούγεται κλασική μουσική, τότε αυτή προδιαθέτει τον πελάτη να αγοράσει το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί. Η κλασική μουσική συνδέεται με πλούσια γεύματα και χλιδάτη ατμόσφαιρα.
Και βέβαια, το συναίσθημα- και κυρίως η αφύπνισή του- δεν λείπει. Για αυτό αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων περιλαμβάνουν στο μενού πιάτα με το όνομα της γιαγιάς ή της μητέρας τους, προκαλώντας στον πελάτη την αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος καθώς και αναμνήσεις από το παρελθόν.
Τέλος, ούτε η σειρά των πιάτων στο μενού είναι τυχαία. Για παράδειγμα, 22 ευρώ μπορεί να θεωρηθούν πολλά για μία σαλάτα, αλλά ο πελάτης το αντιμετωπίζει διαφορετικά όταν στο μενού το πιάτο είναι δίπλα σε άλλο που κοστίζει 58 ευρώ.