Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ... ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ Α/ΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΕΔ... ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΕΛ.ΑΣ. ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...!!

Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940, με θέμα: «Ελλάδα Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αφηγήσεις και Μαρτυρίες», που έγινε ...




Πολύ ενδιαφέρουσα η εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940, με θέμα: «Ελλάδα Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αφηγήσεις και Μαρτυρίες», που έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, . Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου 1944, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.




Η μουσική επένδυση της εκδήλωσης λένε ότι έφερε σε κατάσταση αμηχανίας τον Α/ΓΕΣ που ήταν παρόν στην εκδήλωση.

Οι μουσικές επιλογές δεν είχαν να κάνουν με τα γνωστά τραγούδια που χρησιμοποιούνται σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις. οι διοργανωτές τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν πιο “επαναστατικά” τραγούδια.

Όπως αυτό....




Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:




– Χαιρετισμό ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

– Προβολή βίντεο από την απελευθέρωση της Αθήνας.

– Βραβεύσεις: του Αντιπτέραρχου ε.α. Γεώργιου Πλειώνη, Έλληνα πιλότου που συμμετείχε στις συμμαχικές επιχειρήσεις στη διάρκεια του Β’ ΠΠ, του Γεώργιου Τασσά, μέλους του ηρωικού πληρώματος του Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ και του Υποναύαρχου ε.α. Θεόδωρου Λυμπεράκη ΠΝ, μέλους του πληρώματος της κορβέτας ΤΟΜΠΑΖΗΣ που συμμετείχε στη συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία.

– Ανάγνωση επιστολών από το μέτωπο από το βιβλίο της ΔΙΣ «Μνήμες Πολέμου».

Την εκδήλωση θα πλαισίωσε η Ορχήστρα του Στρατού Ξηράς (Στρατιωτική Μουσική ΑΣΔΥΣ) με μουσικό πρόγραμμα.


militaire