Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΣΤΡΑΖΕ...!

Πριν από 12 χρόνια αντικατέστησε τον μέντορά του Γεργκ Χάιντερ στην ηγεσία της αυστριακής ακροδεξιάς. Ο Χαντς Κρίστιαν Στράχε ετοιμά...

Ο νεοναζί που θα γίνει αντικαγκελάριος της Αυστρίας | Newsit.gr





Πριν από 12 χρόνια αντικατέστησε τον μέντορά του Γεργκ Χάιντερ στην ηγεσία της αυστριακής ακροδεξιάς. Ο Χαντς Κρίστιαν Στράχε ετοιμάζεται να γίνει αντικαγκελάριος μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.




Στα 48 του χρόνια, ο Χαντς Κρίστιαν Στράχε, πιο ναζί και από τον Χάιντερ, δείχνει να έχει σταματήσει τις προκλήσεις. Και θεωρεί ότι έχει βρει το Ιερό Δισκοπότηρο: επιστροφή του Κόμματος των Ελευθέρων της Αυστρίας (FPO) στην κυβέρνηση με τον ίδιο αντικαγκελάριο.

Το ακροδεξιό κόμμα προβλέπεται να είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη και υποχρεωτικός κυβερνητικός εταίρος του νεαρού συντηρητικού φαβορί Σεμπάστιαν Κουρτς.

Κατά τις τηλεμαχίες, οι δύο άνδρες κρατήθηκαν μακριά από ανταλλαγή προσβολών. Ο Χάντς-Κρίστιαν Στράχε, έκανε τα πάντα για να χτίσει ηγετική εικόνα.

«Μοιάζει πιο ώριμος, γοητευτικός, υπεύθυνος και, όπως και ο Κουρτς, παρουσιάζει με γλυκύτητα, έως και χιούμορ, τις πιο σκληρές του προτάσεις», έγραψε η συντηρητική Die Presse.

Ο Στράχε τα τελευταία χρόνια εξωράισε σταδιακά τη ρητορική του κόμματός του βγάζοντας στο περιθώριο τους βαρώνους του κόμματος.

Και αυτό απέδωσε. Το Δεκέμβριο, ο υποψήφιος του FPO στις προεδρικές εκλογές Νόρμπερτ Χόβερ κατέγραψε το καλύτερο σκορ που έχει ποτέ επιτύχει το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας 42,6%.

Το κόμμα του, το FPO, στο βάθος, δεν έχει καθόλου εγκαταλείψει τις ξενοφοβικές και ευρωσκεπτικιστικές του βάσεις, σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές.

Οι συστηματικές αναφορές στον κίνδυνο «μαζικής εισβολής» και «εμφυλίου πολέμου» δείχνουν ξεκάθαρα ότι παραμένουν ακραίοι.




Σύμφωνα με τον Τόμας Χόφερ, η υιοθέτηση μετριοπαθούς τόνου αποτελεί απλώς κίνηση τακτικής.

Ο υποψήφιος έχει καταστήσει επίσης σαφές ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση για φιγούρα. Υπολογίζει να ζητήσει για το κόμμα του υπουργεία-κλειδιά, όπως το Εσωτερικών και των Εξωτερικών.

Ποιος είναι ο Χαντς Κρίστιαν Στράχε

Ο Χάντς Κρίστιαν Στράχε γεννήθηκε το 1969 και ανέλαβε την ηγεσία του FPO το 2005, σε ηλικία 35 ετών. Τότε, είχε αναγκάσει τον Γεργκ Χάιντερνα εγκαταλείψει το κόμμα και να ιδρύσει το BZO. Τρία χρόνια αργότερα σκοτώθηκε το 2008 σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο Στράχε, ανανέωσε το κόμμα με την γνωστή τακτική. Ο νεαρός ηγέτης του σύχναζε σε κλαμπ και ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα social media προσελκύοντας νέους.

Από το 11% στις εκλογές του 2006, το κόμμα περνά στο 20,5% το 2013. Σήμερα οι προβλέψεις του δίνουν 27%, σκορ αντίστοιχο με το 26,9% που είχε λάβει όταν ο Χάιντερ βρισκόταν στο απόγειό του το 1999.

Εκτοτε, το FPO έχει εγκαταλείψει τα απροκάλυπτα ξενοφοβικά του σλόγκαν. Η προεκλογική του εκστρατεία βασίστηκε στην έννοια της «ισοτιμίας». Κατήγγειλε την καταβολή κοινωνικών επιδομάτων στους μετανάστες και δήλωσε κατηγορηματικά ότι «το ισλάμ δεν έχει θέση στην Αυστρία».

Ο Στράχε τάσσεται υπέρ της περαιτέρω προσέγγισης της Αυστρίας με την ομάδα του Visegrad που απαρτίζεται από τις πλέον ευρωσκεπτικιστικές χώρες.

Παρά τις προσπάθειες εξωραϊσμού του από τον Στράχε, το κόμμα που ιδρύθηκε από παλαιούς ναζί παραμένει «αθεράπευτο». Αυτό, προειδοποιεί η Επιτροπή Μαουτχάουζεν. Ο αυστριακός Τύπος υπενθυμίζει τις σχέσεις του νεαρού Στράχε με τους νεοναζιστικούς κύκλους. Δημοσιεύει φωτογραφίες από τη συμμετοχή του σε ασκήσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων με μέλη της απαγορευμένης οργάνωσης Wiking Jugend. «Ημουν χαζός, νέος και αφελής», λέει ο ίδιος...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.