Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΑΚΗΣ ΒΕΝΤΙΚΟΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στυλοβάτης του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, του θρύλου όπως τον αποκαλούσε, στον οποίο αφιέρω...






Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στυλοβάτης του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού, του θρύλου όπως τον αποκαλούσε, στον οποίο αφιέρωση όλη τη ζωή του

Ο Τάκης Βεντίκος το 1953 (16 Νοεμβρίου) επανίδρυσε το τμήμα στίβου των ερυθρόλευκων και παρέμεινε στο «τιμόνι» μέχρι και σήμερα. Από τα χέρια του Τάκη Βεντίκου έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κλασικού αθλητισμού τους οποίους ανέδειξε πρωταθλητές σε διάφορα επίπεδα.






Το τμήμα στίβου συμπληρώνει 64 χρόνια ζωής, γεμάτα επιτυχίες, δόξας και παγκόσμιας αναγνώρισης και προσφοράς στο ελληνικό και παγκόσμιο στερέωμα που έχουν προσωποποιηθεί με τον αείμνηστο Τάκη Βεντίκο.

Γεννήθηκε πριν 90 χρόνια στην Καλαμάτα και λάτρεψε τον κλασικό αθλητισμό τον οποίο υπηρέτησε από όλα τα πόστα. Αθλητής, προπονητής, αρχιπροπονητής, Ομπσπονδιακός.
Μα πάνω απ όλα ένας απλός εργάτης του στίβου που πάντα πρόσφερε απλόχερα τις γνώσεις και τις εμπειρίες του σε παλιούς και νέους. Γαλούχησε πλήθος αθλητών και αθλητριών όχι μόνο του Συλλόγου του αλλά από όλη τη χώρα.





Έχει τιμηθεί σχεδόν από όλους τους αθλητικούς και Πολιτειακούς φορείς καθώς και με το με το Αριστείο του ΣΕΓΑΣ ενώ το 1996 από τον ΠΣΑΤ βραβεύτηκε ως η προσωπικότητα της χρονιάς.

Με ατομικά ρεκόρ 10.9 στα 100μ το 1951 και 22.8 στα 200μ το 1949, υπήρξε μέλος των εθνικών ομάδων στίβου, πρωταθλητής στα σπριντ, Βαλκανιονίκης με συμμετοχή σε Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκούς και άλλους διεθνείς αγώνες με τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Με αφορμή την επέτειο 60 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος στίβου του Ολυμπιακού το 2013, ο Τάκης Βεντίκος είχε πει: «Το τμήμα στίβου ιδρύθηκε το 1953. Στις 16 Νοεμβρίου στην παλιά και ιστορική Λέσχη του συλλόγου μας στην Μαρίνα Ζέας» και συνέχισε:

«Τότε ήμουν πρωταθλητής και είχα το δελτίο μου στο Παγκράτι. Είχε αποφασιστεί ο Ολυμπιακός να φτιάξει τμήμα στίβου και ανέθεσαν σ’ εμένα την δημιουργία του. Πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό και ξεκίνησα προπονήσεις ως αθλητής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ξεκίνησα ως αθλητής-προπονητής, στη συνέχεια έγινα αρχιπροπονητής και έφορος. Είναι πολλοί οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ολυμπιακού που κέρδισαν μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες, σε Μεσογειακούς Αγώνες, Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Από εδώ πέρασαν και έγραψαν ιστορία μεταξύ άλλων Ολυμπιονίκες όπως ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου, η Πηγή Δεβετζή, ο Λάμπρος Παπακώστας και πολλοί άλλοι.
Για μένα ο Ολυμπιακός είναι όλη μου η ζωή».

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.
Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.