Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ...!!! ΣΟΚ! ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ... ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΥΣ...







ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ... ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ... ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ!

Απόφαση που προκαλεί σοκ για χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς συγγράμματα, έλαβε ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (ΣΕΕΒΙ), κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης.




Τα μέλη του ΣΕΕΒΙ αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να αναστείλουν τη διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2017 - 2018, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας τους χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με την καταγγελία τους, το υπουργείο Παιδείας «εξετάζει» σήμερα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015 – 2016.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΕΒΙ σημειώνει ότι «το υπουργείο Παιδείας καθυστερεί πρωτοφανώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών του απέναντι στον κλάδο. Από τη στιγμή που οι οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σήμερα (Οκτώβριος 2017) την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (!!!), γίνεται εύκολα κατανοητή σε όλους η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος».

Αναφερόμενος στην απόφαση για αναστολή της διανομής των συγγραμμάτων, ο ΣΕΒΙ κάνει λόγο για την πιο στενάχωρη απόφαση που πήρε ποτέ ο κλάδος. «Και άλλες φορές στο παρελθόν υπήρχαν καθυστερήσεις, αλλά σε ανεκτά και επιτρεπτά όρια», προσθέτει.

Καλεί, τέλος, τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να βρει άμεσα λύση, «ώστε ακόμα και την ύστατη ώρα να καταφέρει ο κλάδος να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο και να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους».

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.