Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΥ... «ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ» ΕΙΠΕ Ο ΨΕΥΤΟΥΠΕΞ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ...!!!

Ο δήθεν “ΥΠΕΞ” της δήθεν “τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” δεν διαστάζει να απειλήσει ανοιχτά με πόλεμο την Κύπρο! Η εναλλακ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ




Ο δήθεν “ΥΠΕΞ” της δήθεν “τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” δεν διαστάζει να απειλήσει ανοιχτά με πόλεμο την Κύπρο! Η εναλλακτική του λύση είναι να προσαρτηθούν τα κατεχόμενα στην Τουρκία! Όλα αυτά τα δηλώνει ενώ βρίσκεται στις ΗΠΑ!




«Πρότυπο ‘Μονακό’» τιτλοφορείται πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Cansu Camlıbel στην εφημερίδα Hurriyet σύμφωνα με το οποίο ο «ΥΠΕΞ της ΤΔΒΚ», Tahsin Ertuğruloğlu, κατά την επίσκεψή του στις HΠΑ επεσήμανε ότι η «ΤΔΒΚ» μπορεί να συζητήσει την επιλογή για “μία αυτόνομη δημοκρατία που να είναι προσαρτημένη στην Τουρκία”.

Σημειώνεται ότι ύστερα από την αποτυχία στο Κυπριακό, ο Ertuğruloğlu ο οποίος συνεχίζει τις επαφές στις ΗΠΑ δήλωσε: «Μπορούμε να ξεκινήσουμε επιτέλους τις ενέργειες για τη διεθνή αναγνώριση. Η δεύτερη επιλογή είναι αυτή της αυτόνομης δημοκρατίας, όπως το πρότυπο ‘Γαλλία – Μονακό’. Ένα πρότυπο που μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητές μας στο τομέα των εξωτερικών σχέσεων και της άμυνας στην Τουρκία. Θα το αποφασίσουμε μαζί με την Τουρκία».

Οι δηλώσεις του Erturuloğlu τις οποίες πραγματοποίησε κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και ‘think-thank’ στο International Republican Institute , παρατίθενται ως εξής:




«Εμείς είπαμε αυτό στον ΟΗΕ: Αν πραγματοποιηθεί εκ νέου διαπραγμάτευση, αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο στην βάση ‘από κράτος σε κράτος’. Ο σκοπός της μπορεί να είναι μόνο συνομοσπονδία, όχι ομοσπονδία. Η επιλογή ‘ομοσπονδία’ πέθανε για εμάς. Παρά τη διεθνή κοινότητα, δεν είναι επιλογή μας να παρουσιάσουμε νέες μεθόδους ή να υποβάλλουμε τις δικές μας. Αν θέλουν να συζητήσουν με εμάς, επιθυμούμε να το κάνουμε με διάλογο με τη διεθνή κοινότητα. Αλλά αν δεν θέλουν να συζητήσουν με εμάς, τότε δεν έχουμε χρόνο. Θέλουμε να καθορίσουμε το δρόμο μας πριν από τις εκλογές της Ε/Κ πλευράς.

Ήρθε πια η στιγμή να ξεκινήσουμε τις ενέργειες μας για διεθνή αναγνώριση. Μέχρι σήμερα αποφύγαμε αυτό το ζήτημα. Αλλά μπορούμε να προσπαθήσουμε πια για τη διεθνή αναγνώριση της ‘ΤΔΒΚ’. Η δεύτερη επιλογή για εμάς είναι η αυτόνομη δημοκρατία. Ένα πρότυπο όπως αυτό της Γαλλίας και του Μονακό ή αυτό του Ηνωμένου Βασίλειου και του Γιβραλτάρ. Δηλαδή μια δημοκρατία που μεταβιβάζουμε τις αρμοδιότητές μας στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων και της άμυνας στην Τουρκία και που διοικούμε τα υπόλοιπα οι ίδιοι. Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει ακόμα ποιο δρόμο θα επιλέξουμε. Θα αποφασίσουμε μαζί με την Άγκυρα».

Ως προς τις ενέργειες της ελληνοκυπριακής πλευράς για την έρευνα αναφορικά με τα πετρέλαια, επεσήμανε:

«Οι ξένες εταιρείες πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτές τις ενέργειες μαζί με την ελληνοκυπριακή πλευρά. Όπως γνωρίζετε, ύστερα από την πρόσκλησή μας, ένα τουρκικό πλοίο ήλθε στην περιοχή για να πραγματοποιήσει έρευνα. Εδώ και χρόνια πραγματοποίησαν μία διεθνή ληστεία με το εμπάργκο αλλά αυτήν την φορά δεν θα το επιτρέψουμε. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί.

Αν χρειαστεί μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Βεβαίως, δεν το επιλέγουμε. Αλλά αν υπάρξει ανάφλεξη, τότε τι θα κάνουμε; Αναμένεται να παραβλέψουμε τα τετελεσμένα γεγονότα της ελληνοκυπριακής πλευράς; Αν αυξηθεί η ένταση, ο υπόλογος θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.». http://www.militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.