Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΡΑΚΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ... ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΙΣΑ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως δημοσιεύθηκε, προειδοποίησε την Άγκυρα και τη Βαγδάτη, οι οποίες προσπαθούν να τιμωρήσουν τον...




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως δημοσιεύθηκε, προειδοποίησε την Άγκυρα και τη Βαγδάτη, οι οποίες προσπαθούν να τιμωρήσουν τον κουρδικό λαό της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ και με αυτή την τακτική έρχονται κοντά στο Ιράν, γράφει το κουρδικό δημοσίευμα στην τουρκική γλώσσα.




Μετά το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας της κουρδικής περιοχής, το Ιράν, η Τουρκία και το Ιράκ απειλούν τους Κούρδους, με στρατιωτικές, οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα των παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία, οι οποίες συζητούν για τις κυρώσεις κατά του κουρδικού λαού και δεσμεύονται να τις αποτρέψουν.

Η εφημερίδα, μάλιστα, Αλ Βατάν, προτείνει ότι οι ΗΠΑ και η Γαλλία θα πρέπει να στείλουν δυνάμεις στο Κιρκούκ για να προλάβουν τα χειρότερα.

Το ειδησεογραφικό ‘Bloomberg’, έχει δημοσιεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, επιθυμεί να μειωθούν οι εντάσεις όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ Αμπάντι μέσω της πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στην Άγκυρα λέγοντας ότι εάν η Τουρκία επιμένει στις απειλές και τα εκβιαστικά της στην περιοχή του Κουρδιστάν, θα ανασταλεί η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς αυτήν.

Είναι γεγονός ότι μετά το δημοψήφισμα στην κουρδική περιοχή του Ιράκ, παρουσιάσθηκε μια προσέγγιση μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν, η οποία ενόχλησε την Ουάσιγκτον.

( Στοιχεία από basnews.com)
--
The Hellenic Information Team


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.