Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΚΗ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ...

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ από την χθεσινή νυχτερινή συνδυασμένη επιχείρηση των τουρκικών F-16 με αεροσ...





Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΑ από την χθεσινή νυχτερινή συνδυασμένη επιχείρηση των τουρκικών F-16 με αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησης CN-235 στο Βόρειο Αιγαίο.




Και οι λόγοι είναι ότι η επιχείρηση είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας αιφνιδιαστικής προσβολής,αφού όπως αναφέρου άριστα πληροφορημένες πηγές του ΓΕΑ στο pronews.gr, έγινε χρήση ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM) από τα CN-235, καθώς υπήρξε ηλεκτρονική υποστήριξη (ΕSM) στα τουρκικά F-16 που πραγματοποίησαν εικονικές προσβολές σε στόχους στο Β.Αιγαίο.

Αρχικά δύο τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στις 00:30 πραγματοποιώντας μάλιστα παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου στο βόρειο Αιγαίο και χαμηλή πτήση πάνω από ελληνικό έδαφος. Αμέσως απογειώθηκαν ελληνικά F-16 από την Λήμνο για να αναχαιτίσουν.


Τα τουρκικά μαχητικά έμειναν στο FIR Αθηνών για 15 λεπτά (έως τις 00:45) και μετά αποχώρησαν για να υπάρξει και νέα εισβολή. Πριν τα ελληνικά F-16 προσγειωθούν, ενημερώθηκαν από το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης του Χορτιάτη ένα ακόμη εχθρικό ίχνος και αυτό ήταν ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος CN-235, είχε εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης.

Και από εκεί ξεκίνησε μια μεγάλη τουρκική επιχείρηση, τουρκικές φρεγάτες εμφανίστηκαν στην περιοχή και μέχρι τις 00.05 το πρωί αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και επιτήρησηςCN-235, μαζί με ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου που απονηώνονταν από τις φρεγάτες και μαχητικά F-16, είχαν δημιουργήσει μια κόλαση που προκάλεσε συναγερμό σε ολόκληρο το σύστημα αεράμυνας και ναυτικής επιτήρησης στο Β.Αιγαίο.




Το σύνολο των χερσαίων,ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων από τις 110 και 111 ΠΜ, μέχρι την ΑΣΔΕΝ και τις τοπικές διοικήσεις, τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός, Α.Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π.Καμμένος, βρίσκονταν στις ΗΠΑ με ότι αυτό μπορούσε να σημαίνει σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Η τουρκική δραστηριότητα "χαλάρωσε" λίγο πριν ξημερώσει, αλλά η ελληνική επιφυλακή παρέμεινε.

Και μία λεπτομέρεια: Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου, Ε.Αποστολάκη, η επιφυλακή δεν αφορούσε μόνο το Βόρειο Αιγαίο: Σε όλο το Αιγαίο, μέχρι και την περιοχή της Μεγίστης (Καστελόριζο), οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις μετέπεσαν σε κατάσταση "πορτοκαλί" συναγερμού, καθώς είναι συνηθισμένο σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις από τον πόλεμο στην Μικρά Ασία, μέχρι την Κύπρο και τα Ιμια, να πραγματοποιούν παραπλανητικές ενέργειες, πριν την κύρια επιχείρηση. Και οι μέρες είναι πολύ πονηρές...
.pronews.gr