Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ... Ο ΤΡΑΜΠ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ!

Εννιά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε να εκπληρώνει μία από τις βασικές δεσμεύσεις της πρ...

Ξεκίνησε η ανέγερση τείχους που θα χωρίζει τις ΗΠΑ από το Μεξικό






Εννιά μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε να εκπληρώνει μία από τις βασικές δεσμεύσεις της προεκλογικής του καμπάνιας, την ανέγερση του τείχους που θα χωρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες από το Μεξικό. Τα πρώτα κομμάτια του φράχτη με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοδοξεί να ανακόψει τη μετανάστευση από τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής, τοποθετήθηκαν στα σύνορα, ανοίγοντας εκ νέου τη σχετική συζήτηση.





Στήθηκαν τα πρώτα οκτώ κομμάτια

Τα συνεργεία έστησαν τα πρώτα οκτώ κομμάτια, τα οποία έχουν ύψος εννέα μέτρων και αποτελούν το μοντέλο που θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία, προκειμένου να καλυφθεί η απόσταση των συνόρων από την Καλιφόρνια έως και το Τέξας.

Πρόκειται για οκτώ διαφορετικά πρωτότυπα, ένα εκ των οποίων θα επιλεγεί για να κλείσει το πέρασμα από το Μεξικό στην αμερικανική επικράτεια. Το κόστος του μεγαλόπνοου σχεδίου έχει υπολογιστεί στα 21,6 δισ. δολάρια και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων πολιτικών προστριβών, ακόμη και εντός του ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Αυτή τη στιγμή, είναι περιφραγμένα 1.052 χιλιόμετρα από 3.058 χιλιόμετρα των συνόρων που «συνδέουν» τις ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ υπάρχει και μία δεύτερη περίφραξη, η οποία, ωστόσο, έχει παραβιαστεί από χιλιάδες Μεξικανούς που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.