Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ... ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΗΤΗΣ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ «ΒΑΠΟΡΑΚΙ» ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ο προστάτης των αστυνομικών Άγιος Αρτέμιος που γιόρταζε χθες δεν… προστάτεψε τον επίορκο αρχιφύλακα του αστυνομικού τμήματος Χίου, ο ...





Ο προστάτης των αστυνομικών Άγιος Αρτέμιος που γιόρταζε χθες δεν… προστάτεψε τον επίορκο αρχιφύλακα του αστυνομικού τμήματος Χίου, ο οποίος εκμεταλλευόταν ότι ήταν συνοδός στις μεταγωγές κρατουμένων και έκανε το «βαποράκι» για λογαριασμό ενός σεσημασμένου κατοίκου του νησιού!



Ο αστυνομικός, που είναι πατέρας δυο παιδιών, είχε μπει στο στόχαστρο των συναδέλφων του της Δίωξης Ναρκωτικών Χίου επειδή είχε εντοπιστεί να συζητάει χαμηλόφωνα με κακοποιούς τους οποίους συνόδευε στην Αθήνα για να δικαστούν ή να απολογηθούν. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι και στο νησί είχε συναντήσεις με Έλληνα που είχε πολλά «πάρε- δώσε» με ναρκωτικά.


Τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής επιστρέφοντας από μια ακόμη μεταγωγή, οι άνδρες της Δίωξης τον παρακολούθησαν από απόσταση και τον είδαν να συναντιέται με τον σεσημασμένο. Μόλις του παρέδωσε μια συσκευασία με ηρωίνη βάρους 50 γραμμαρίων που είχε παραλάβει από άγνωστο προς το παρόν άτομο στην Αθήνα, τους συνέλαβαν και τους δυο.

Ο επίορκος αρχιφύλακας οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου μαζί με τον παραλήπτη της ηρωίνης με κατηγορίες για αγορά και μεταφορά ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.



Τις περαιτέρω δραστηριότητές του και την εμπλοκή του σε άλλες υποθέσεις ναρκωτικών, ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

protothema.gr




Προθεσμία να απολογηθούν μέχρι την Τρίτη, δόθηκε από την Εισαγγελέα Χίου στον αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ και στο σύνεργό του, για τα 50 γραμμάρια ηρωίνης που ο πρώτος παρέδωσε στο δεύτερο.

Σήμερα το πρωί και οι δυο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία, για να λάβουν την τριήμερη προθεσμία και να επιστρέψουν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Ο αρχιφύλακας στο βαθμό αστυνομικός, πατέρας 2 παιδιών, υπηρετεί στο Τμήμα Μεταγωγών Κρατουμένων και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω το πρωί της Παρασκευής -λίγη ώρα μετά την άφιξή του με το πλοίο της γραμμής από Πειραιά- να παραδίδει τα 50 γραμμάρια στο συνεργό του· ο οποίος είναι γνωστός στην αστυνομία για τη δράση του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το τι θα καταθέσει ο αστυνομικός από που προμηθεύτηκε την ηρωίνη για να τη μεταφέρει στη Χίο.

Την υπόθεση χειρίστηκε με απόλυτη μυστικότητα το Τμήμα Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, σε συνεργασία με το αρμόδιο γραφείο των Εσωτερικών υποθέσεων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ανακοίνωση από πλευράς Αστυνομίας.

ert.gr