Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΗΛΕΗΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ Σ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Στοχοποιούνται Βορειοηπειρώτικες οικογένειες στην πόλη Αυλώνα, με στόχο να απαλλοτριώσουν την περιουσία τους και να τους διώξουν από ε...




Στοχοποιούνται Βορειοηπειρώτικες οικογένειες στην πόλη Αυλώνα, με στόχο να απαλλοτριώσουν την περιουσία τους και να τους διώξουν από εκεί. Καθώς τα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού «πάγωσαν» στην Χιμάρα (ή Χειμάρρα), μετά την δυνατή και αποφασιστική παρέμβαση της Ελλάδος, των ΉΠΑ και της ΕΕ, ο Αλβανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τους αλβανικούς νόμους για «απαλλοτριώσεις σε έργα δημοσίου συμφέροντος», με σκοπό να διώξει τις ελληνικές οικογένειες και από τον Αυλώνα.




Συγκεκριμένα, η οικογένεια του Πρόεδρου της Ένωσης Χιμαριωτών και δημοσιογράφου, Σταύρου Μάρκου, δέχεται αυτή τη στιγμή την επιθετική συμπεριφορά του Δημαρχείου της Αυλώνας, που βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τα σχέδια του καθεστώτος Ράμα για τις απαλλοτριώσεις περιουσιών Ελλήνων, όχι μόνο στην Χιμάρα αλλά και σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας όπου ζουν Έλληνες, με στόχο να απαλλοτριώσουν τις περιουσίες και να τους διώξουν.

Η περιουσία του Βορειοηπειρώτη Σταύρου Μάρκου, περιλαμβάνει έκταση γης εντός διώροφης οικοδομής, στην περιοχή Κρυονέρι (Uji i Ftohte) Αυλώνας.

Το Δημαρχείο Αυλώνας θέλει να του την απαλλοτριώσει με την δικαιολογία του «δημοσίου συμφέροντος» για να το κάνει «χώρο πρασίνου».

Εν τω μεταξύ οι οικογένειες ένοικοι, ζητούν να κάνουν οι ίδιοι το χώρο πρασίνου, μάλιστα καλύτερο από τα σχέδια της κυβέρνησης, αφού είναι στην περιουσία τους.

Αλλά, το σχέδιο της αλβανικής κυβέρνησης έχει άλλες βλέψεις.

Το φιλέτο γης είναι σε μια από τις καλύτερες τοποθεσίες του Κρυονερίου (Uji i Ftohte) Αυλώνας, και έχει μπει στο μάτι των αλβανών ολιγαρχων, με την ίδια φόρμουλα που θέλουν να βάλουν υπό την κατοχή τους τη γη των γηγενών Ελλήνων στη Χιμάρα.




Η περιουσία που τους έχει απομείνει μετά πολυετείς δικαστικές μάχες των Ελληνικών οικογενειών Μπούα, Δήμα και Μάρκου με τις αρχές (οι οποίες δεν έχουν τελειωμό, διότι το αλβανικό κράτος τους έχει απαλλοτριώσει άλλα τρία στρέμματα γης) και δεν τους επιτρέπουν όχι μόνο να κτίσουν και να την αξιοποιήσουν, αλλά ούτε καν να την ανακαινίσουν, διότι το Δημαρχείο Αυλώνας, δεν τους δίνει άδεια, αλλά προετοιμάζει απαλλοτρίωση με απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης.

Αυτή η απόφαση έρχεται την στιγμή όπου η Ομόνοια Χιμάρας, και η Ένωση Χιμαριωτών εδώ και δυο χρόνια οργανώνουν μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, για να υπερασπιστούν την Χιμάρα από τα από τα αρπαχτικά σχέδια των αλβανών ολιγαρχών και της μαφίας, οι οποίοι είναι συνδεμένοι με την διεφθαρμένη πολιτική ‘’ελιτ’’ της Αλβανίας.

Ο ίδιος ο επηρεαζόμενος Σταύρος Μάρκος , Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, έχει ήδη ενημερώσει την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα για τις πιέσεις που δέχονται οι Έλληνες στην Αυλώνα για να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ξεριζωθούν απ’ όπου και αν βρίσκονται.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι αυτές οι ελληνικές οικογένειες είναι επίσης ιδιοκτήτες γης στις Δρυμάδες Χιμάρας απ’ όπου κατάγονται, και δέχονται ήδη όργιο πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας από μια μεγάλη ομάδα Αλβανών μαφιόζων και πολιτικών, οι οποίοι αρπάζουν την οικογενειακή περιουσία της Ελληνο-Αμερικάνικης οικογένειας Μπούα, και ήδη οι καταπατητές μαφιόζοι έχουν ρίξει τα θεμέλια για να κτίσουν σε γη που άρπαξαν με την βία και την τρομοκρατία!

Εν τω μεταξύ, στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπογράμμισε ότι Ελληνική γηγενής Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται υπό την μεγάλη προστασία της Ελληνικής Δημοκρατίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ και τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας έχει συνδεθεί και με τον σεβασμό του δικαιώματος της ιδιοκτησίας και υπενθύμισε την Αλβανία ότι πρέπει να λύσει άμεσα το θέμα τίτλων ιδιοκτησίας που αφορά και την γηγενή ελληνική μειονότητα όπου και αν ζει, επισημαίνοντας ότι στο θέμα αυτό υπάρχει στήριξη και από την Ε.Ε. και από την Ουάσιγκτον.

Η ελληνική κοινότητα στην Αυλώνα και τα περίχωρά της είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες και, ειδικότερα, συγκεντρώνεται στο βόρειο τμήμα της λιμνοθάλασσας της Νάρτας όπου να ρέει ο ποταμός Βίος.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκο Κοτζιάς προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Τόνισε ότι «Η ελληνική κοινότητα στην Αλβανία βρίσκεται υπό την προστασία της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε αυτές τις στιγμές, στην υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των ΗΠΑ»…

Πηγή: Himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.