Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΕΣ «ΝΕΡΑΪΔΟΚΟΙΛΑΔΕΣ» ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ... ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΥΚΛΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗ ΓΗ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ..

Στην έρημο της Ναμίμπια στην Αφρική παρατηρείται ένα παράδοξο φαινόμενο που ούτε οι επιστήμονες μπορούν μέχρι στιγμής να εξηγήσουν. ...






Στην έρημο της Ναμίμπια στην Αφρική παρατηρείται ένα παράδοξο φαινόμενο που ούτε οι επιστήμονες μπορούν μέχρι στιγμής να εξηγήσουν. Το αίνιγμα των νεραϊδόκυκλων της Αφρικής παραμένει άλυτο και κανείς δεν μπορεί να πάρει επίσημα θέση επ’ αυτού.



Ο λόγος για μεγάλα κυκλικά κομμάτια γης, με διάμετρο από 2 έως 15 μέτρα, χωρίς ίχνος βλάστησης, αν και συχνά περιβάλλονται από ένα δακτύλιο με χαμηλό χορτάρι. Έχουν διάρκεια ζωής που κυμαίνεται από 30 έως 60 χρόνια. Αναφέρθηκαν για πρώτη φορά το 1971 και έκτοτε έχουν μελετηθεί από διάφορες αποστολές κι έχουν διατυπωθεί ποκίλες θεωρίες. Αρχικά θεωρούνταν ως δημιούργημα αποικίας τερμιτών στην περιοχ’η αλλά η άοψη αυτή σύντομα κατέρρευσε λόγω του εύρους των κύκλων και της ποικιλίας τους.




Κάποιοι πάλι υποστήριξαν ότι οι κύκλοι δημιουργούνται από ανεμοστρόβιλους αλλά τόσο το πλήθος και η διάταξη όσο και το σχήμα τους δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Τελευταία θεωρία αναφέρει ότι πιθανή αιτία της δημιουργίας τους είναι οι τοξίνες του φυτού Euphorbia damarana, το οποίο είναι ενδημικό στην περιοχή. Οι μύθοι πάντως των ντόπιων υποστηρίζουν ότι οι νεραϊδόκυκλοι της Ναμίμπια δημιουργήθηκαν από τους θεούς, τα πνεύματα ή διάφορες θεότητες της φύσης και έχουν μαγικές δυνάμεις. Οι εικόνες πάντως προκαλούν εντύπωση και για το λόγο αυτό η περιοχή βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο επιστημόνων, επισκεπτών και φωτογράφων.

























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.