Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΓΡΙΕΨΕ Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ... -ΒΙΝΤΕΟ

Ο «Δάιδαλος» είχε... νεύρα και ξέσπασε στις καλλιέργειες. Ανυπολόγιστη καταστροφή στη Λοκρίδα από τη σφοδρή χαλαζόπτωση. «Βιβλική κ...





Ο «Δάιδαλος» είχε... νεύρα και ξέσπασε στις καλλιέργειες. Ανυπολόγιστη καταστροφή στη Λοκρίδα από τη σφοδρή χαλαζόπτωση.
«Βιβλική καταστροφή…» προκάλεσε ο Δαίδαλος στη Λοκρίδα λέει ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος. Σε απόγνωση οι αγρότες μετά τις ζημιές που αντίκρισαν με το πρώτο φως της ημέρας.

Αγρίεψε ο Δαίδαλος – Χαλάζι, βροχή και προβλήματα




Ο «Δαίδαλος» έδειξε την αγριότητα του με την έντονη χαλαζόπτωση το βράδυ της Τρίτης (24/10) ακριβώς πάνω και κατά μήκος του Διεθνή από το ύψος της Αρκίτσας μέχρι και την Αταλάντη, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία και ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές σε καλλιέργειες και στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

Τα πρώτα προβλήματα ξεκίνησαν από το 155ο χμ και μέχρι το 160ο της Αθηνών – Λαμίας με τον δρόμο μέσα σε λίγα λεπτά να γίνεται απροσπέλαστος ακόμη και για νταλίκες.

Χρειάστηκε να επιστρατευτούν εκχιονιστικά για να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία περίπου στη 1:15 μετά τα μεσάνυχτα. Οι εικόνες όμως στα γύρω χωριά ήταν ακόμη πιο τραγικές.

Δείτε βίντεο από το θέαμα που αντίκρισαν οι αγρότες με το πρώτο φως της ημέρας.






Σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου, που βρέθηκε από τα πρώτα λεπτά στα σημεία που επλήγησαν από τη Θεομηνία, οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες ιδίως στον ελαιόκαρπο, που ξαφνικά βρέθηκε στη γη, ενώ και ο καρπός που έμεινε στο δέντρο είναι χτυπημένος και δεν πρόκειται να αποδώσει.

Η καταστροφή αφορά όλες τις περιοχές από Αρκίτσα, Λιβανάτες, Μεγαπλάτανο, Κυπαρίσσι, Αταλάντη. Σημαντικές είναι επίσης οι καταστροφές στο αγροτικό δίκτυο, όπου είναι σχεδόν αδύνατη ακόμη και η πρόσβαση στις περιουσίες τους!

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του LamiaReport ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος, ο αρμόδιος για αγροτικά θέματα Αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αποστολόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρκίτσας, Γιώργος Ρουμπής που κατήγγειλε τα μπαζωμένα ρέματα που έρχονται από το διεθνή.




Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (25/10) συνεργείο του ΕΛΓΑ βρέθηκε αρχικά στις Λιβανάτες και οι εκτιμητές αναμένεται να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής.


πηγή: LamiaReport