Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΠΑΪΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας στη συνάντηση των ηγετών μας”, είπε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήν...





Η αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας θα αποτελέσει μέρος της ατζέντας στη συνάντηση των ηγετών μας”, είπε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζ.Παϊάτ,μιλώντας στην εκδήλωση που έγινε για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA,στην Ουάσινγκτον.




Ο Τζ. Παϊάτ είπε ακόμη ότι με βάση τις συζητήσεις που είχε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αλλά και την δική του εκτίμηση από τις επαφές του με Λευκό Οίκο και Πεντάγωνο “όλοι συμμερίζονται τους φιλόδοξους στόχους του Έλληνα πρωθυπουργού γι΄ αυτή την επίσκεψη”.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας,επισημαίνοντας πως είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Αναφέρθηκε ειδικά στη Σούδα

“η οποία ενισχύει τη συμμαχία μας και καθημερινά μας βοηθά να πραγματοποιούμε στρατιωτικές αποστολές για την υποστήριξη της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας”,όπως είπε. Πρόσθεσε πως “είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες που ανταποκρίνονται τακτικά στις δεσμεύσεις τους στον τομέα της άμυνας του ΝΑΤΟ και λόγω της στρατηγικής της θέσης έχει πολύ βαθιά γνώση της σημασίας της διατήρησης μιας ισχυρής εθνικής άμυνας”.

Ο Τζ.Παϊάτ επεσήμανε ότι “αυτό που διακυβεύεται  δεν είναι μόνο οι αυξημένες επιχειρηματικές συνεργασίες που προκύπτουν από την αμυντική μας σχέση και τη σταδιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, αλλά και από τις αυξημένες αμυντικές δυνατότητες που είναι αμοιβαία επωφελείς και υποστηρίζουν τις δεσμεύσεις μας στο ΝΑΤΟ και την ικανότητά μας να κάνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο. Το ενδιαφέρον μας για την πλήρη έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση των τελευταίων οκτώ ετών βασίζεται στην κατανόηση του κρίσιμου ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας της περιοχής.Όσο δυνατότερη είναι η Ελλάδα τόσο ασφαλέστερη θα ΄ναι η περιοχή”.




Ο Τζ. Παϊάτ αναφέρθηκε στις συνεργασίες αμερικανικών και ελληνικών εταιρειών όπως οι  Lockheed Martin, Raytheon και ATK,από τις ΗΠΑ και οι IDE / Intracom, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και οι αισθητήρες Theon,Όπως είπε συνεργάζονται ήδη με αμερικανικές εταιρείες και ανταγωνίζονται παγκοσμίως. “Ωστόσο, υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες, ελπίζοντας να εμπλακούν σε τομείς όπως τα  ελληνικά λιμάνια, ο ενεργειακός τομέας, αλλά και η  πολιτική αεροπορία καθώς η ελληνική αγορά ανακάμπτει”.

Πρόσθεσε πως “οι αμερικανικές και ελληνικές εταιρείες επιδιώκουν ένα ευνοϊκό, προβλέψιμο και σταθερό επιχειρηματικό κλίμα και το νομικό και γραφειοκρατικό σύστημα της Ελλάδας πρέπει να στηρίξει αυτές τις εταιρείες και τις πιθανές επενδύσεις. Οι επιχειρήσεις δεν φοβούνται να πληρώνουν φόρους, εφόσον οι φόροι που  πληρώνουν τους προσφέρουν σταθερότητα και περιβάλλον για να αναπτυχθούν”.


militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.