Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ...!! Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΞΑΝΑΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ «ΤΟΥΡΚΟΥΣ» ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ...!!!

Επανακατέθεσε η κυβέρνηση την τροπολογία που ανοίγει παράθυρο για την αναγνώριση της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Με την ε...

Κατατέθηκε «θωρακισμένη» η τροπολογία που ανοίγει παράθυρο για αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»




Επανακατέθεσε η κυβέρνηση την τροπολογία που ανοίγει παράθυρο για την αναγνώριση της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Με την εν λόγω διάταξη τα ελληνικά δικαστήρια υποχρεούνται να επανεξετάζουν υποθέσεις για τις οποίες έχουν αποφασίσει τελεσίδικα εάν ο ενδιαφερόμενος δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.




Με τις τροποποιήσεις που έχουν υπάρξει στην νέα ρύθμιση γίνεται αναφορά στους περιορισμούς της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις λοιπές διατάξεις της Σύμβασης αυτής καθώς και τις διεθνείς συνθήκες, όπως επίσης και στους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων.

Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων πως «η αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης του πρώτου εδαφίου επιτρέπεται, επίσης, μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με την οποία κρίνεται ότι η δικαστική απόφαση που δέχθηκε ή απέρριψε την αρχική αίτηση εκδόθηκε κατά παράβαση δικαιώματος που αφορά στον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την επιφύλαξη των όρων και περιορισμών που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων.

Στην περίπτωση αυτή η αίτηση ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, η οποία αρχίζει από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ».

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.