Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΑ ΧΙΜΑΡΙΩΤΙΚΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ...: ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΓΩΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ

«Παγώνουν» οι κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών στη Χειμάρρα με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνας που εκδόθηκε την Τετάρτη έπ...





«Παγώνουν» οι κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών στη Χειμάρρα με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνας που εκδόθηκε την Τετάρτη έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής. Σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου οι κατεδαφίσεις και η συνέχιση των έργων στο πλαίσιο του επίμαχου σχεδίου ανάπλασης της Χειμάρρας σταματούν έως το τέλος τουλάχιστον του χρόνου, και μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές των Ελλήνων κατοίκων στη Δικαιοσύνη.





Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη μετά τα τελευταία «τελεσίγραφα» που έλαβαν ομογενείς στη Χειμάρρα για εκκένωση επιπλέον 19 κατοικιών και καταστημάτων, προκειμένου να κατεδαφιστούν στη συνέχεια.
«Η απόφαση αυτή μας δίνει χρόνο για περαιτέρω ενέργειες και μια επί της ουσίας συζήτηση με την αλβανική κυβέρνηση. Δεν είμαστε αρνητικοί στο σχέδιο ανάπλασης της Χειμάρρας. Είμαστε αρνητικοί στον τρόπο με τον οποίο γίνεται και στους σκοπούς του. Λέμε να γίνει το έργο ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους, κάτι που δεν συμβαίνει έως σήμερα», είπε στο protothema.gr ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη Χειμάρρα Φρέντης Μπελέρης.






Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στην Αθήνα ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Χειμαρριωτών, κατά την οποία παρουσιάστηκαν διεξοδικά όλες οι τελευταίες εξελίξεις στο επίμαχο θέμα. Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λεωνίδας Παππάς, και ο πρόεδρος του παραρτήματος του κόμματος στη Χειμάρρα Φρέντης Μπελέρης.
Με δηλώσεις του στο protothema.gr o πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ επεσήμανε για τις αλβανικές μεθοδεύσεις: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την κυβέρνηση Ράμα. Το θέμα είναι το κίνητρο πίσω από αυτό το οργανωμένο σχέδιο. Εάν, δηλαδή, το κίνητρο είναι οικονομικό καταπατώντας αυθαίρετα και αξιοποιώντας τα “φιλέτα” που ανήκουν σε ομογενείς, ή εθνικιστικό ώστε να διώξουν τους Έλληνες από τη Χειμάρρα. Πιστεύω πως είναι και τα δύο. Και να εκμεταλλευτούν καταχρηστικά τις περιουσίες μας, αλλά και να διώξουν οριστικά το ελληνικό στοιχείο από τον τόπο του».
http://www.pontos-news.gr/article/170745/prosorini-niki-ton-ellinon-tis-heimarras-alvaniko-dikastirio-pagonei-tis-katedafiseis