Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΡΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...!! Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!

Πιέσεις σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να περιορίσουν την παροχή χρήματος στην Τουρκία ασκεί επί μήνες η Γερμανία, καθώ...

Η Μέρκελ «μπλοκάρει» όλες τις πηγές  χρηματοδότησης προς την Τουρκία






Πιέσεις σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να περιορίσουν την παροχή χρήματος στην Τουρκία ασκεί επί μήνες η Γερμανία, καθώς η κρίση στις ευρω-τουρκικές σχέσεις επιδεινώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg.




Το Βερολίνο προσπαθεί ενεργά να πετύχει την περικοπή των χρηματοδοτήσεων που παρέχουν στην Τουρκία η γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, ενώ και ορισμένες γερμανικές εμπορικές τράπεζες αναθεωρούν την έκθεσή τους στην τουρκική αγορά.

Μολονότι κανένας θεσμός ή τράπεζα δεν έχει «παγώσει» επίσημα την παροχή κεφαλαίων στην Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg όλα έχουν αυστηροποιήσει τα κριτήρια για την έγκριση δανειοδοτήσεων ή χρηματοδοτήσεων.

Τα πιο αυστηρά κριτήρια αφορούν ειδικότερα τουρκικές επιχειρήσεις που πιστεύεται ότι συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση ή επηρεάζονται από αυτή.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Βερολίνο και στην Άγκυρα έχουν επιδεινωθεί σοβαρά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περσινού Ιουλίου στη γείτονα χώρα, κι έπεσαν στο ναδίρ όταν ο τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τη Γερμανία και άλλες βορειοευρωπαϊκές χώρες για «ναζιστικές» πρακτικές.

Αφορμή για τις βολές Ερντογάν ήταν η άρνηση πολλών ευρωπαϊκών χωρών να επιτρέψουν σε τούρκους αξιωματούχους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις που διοργανώνονταν στο έδαφός τους για το δημοψήφισμα συνταγματικής αναθεώρησης που έλαβε χώρα στην Τουρκία τον Απρίλιο.

Στην Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας οι ευρωπαίοι ηγέτες, μετά από αίτημα της Γερμανίας, συζήτησαν ακόμα και την περικοπή των προενταξιακών ευρωπαϊκών κεφαλαίων ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει λαμβάνειν η Άγκυρα έως το 2020. http://www.tribune.gr