Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

BERETTA 9000S ENA ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τον Ιούλιο, η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε μιά επιδρομή ξημερώματα σε ένα σπίτι στο Kirby, κοντά στο Λίβερπουλ. Κατά την έρ...





Τον Ιούλιο, η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε μιά επιδρομή ξημερώματα σε ένα σπίτι στο Kirby, κοντά στο Λίβερπουλ. Κατά την έρευνα στο σπίτι ανακάλυψαν ένα κρυμμένο πιστόλι, ένα Beretta 9000S. Ένας ύποπτος, ο 24χρονος, Adam Bigley, συνελήφθη και αυτή την εβδομάδα καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκισης για κατοχή απαγορευμένου πυροβόλου όπλου.




Αυτό που κάνει το πιστόλι που κατασχέθηκε τόσο ενδιαφέρον είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε ότι είχε χρησιμοποιηθεί σε 19 ξεχωριστές εγκληματικές ενέργειες σε διάστημα 7 ετών. Αυτό το κάνει το πιο «εγκληματικώς» χρησιμοποιούμενο μεμονωμένο όπλο της Βρετανίας.

Ο βρετανικός νόμος για τα πυροβόλα όπλα απαγορεύει τη γενική κυριότητα των ημιαυτόματων πιστολιών σε διαμέτρημα μεγαλύτερο από το .22LR, οπότε ενώ ο Bigley δεν μπορούσε να συνδεθεί άμεσα με τη σειρά εγκληματικών ενεργειών που είχε χρησιμοποιηθεί το Beretta, θα μπορούσε να διωχθεί για παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου.


Το Beretta 9000S, που παράγεται από το 2000 έως το 2006, έχει τη διάκριση ότι είναι το πρώτο πιστόλι που κατασκευάζεται με πολυμερή από την Beretta. Σε διαμέτρημα 9x19 χιλιοστά με γεμιστήρα 12 φυσιγγίων, το πιστόλι είναι παράνομο για κατοχή στη Βρετανία, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης έχει το ειδικό πιστοποιητικό πυροβόλων όπλων.


Η αστυνομία του Meresyside έψαξε το σπίτι των γονιών του Bigley μετά από έρευνα για πυροβολισμούς αργά το βράδυ στο προάστιο Kirkby, κατά τη διάρκεια της οποίας τέσσερις σφαίρες πυροβολήθηκαν σε ένα σπίτι από ένα αυτοκίνητο. Η αστυνομία ανακάλυψε το πιστόλι που ήταν κρυμμένο πίσω από μια τουαλέτα στο μπάνιο του Bigley, δίπλα σε ένα τζελ αφρού και αποσμητικά.




Οι εγκληματολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι η ασφάλεια του πλαισίου της Beretta είχε υπολείμματα DNA από τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Bigley. Το 9000S είχε τον αύξοντα αριθμό του και βρέθηκε με ένα γεμιστήρα φορτωμένο με τέσσερα φυσίγγια. Ο Bigley, με επτά προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις για τουλάχιστον 15 αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας διαταραχής και της διαρρήξεως, αναγνώρισε την κατοχή του απαγορευμένου πυροβόλου όπλου, αλλά ισχυρίστηκε ότι το φροντίζει για κάποιον.


Τα τελευταία χρόνια, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει αύξηση του εγκλήματος που σχετίζεται με όπλα, αλλά ενώ ο αριθμός των εγκλημάτων που αφορούν όπλα στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί, με 2.685 αδικήματα το 2016-17, παραμένει ένα κλάσμα αυτού που βιώνουν στις ΗΠΑ.

guns-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.