Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ...!!! Η 80 ΑΔΤΕ ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ Κ@ΛΟΥΣ...

Ένα βίντεο - φόρος τιμής στην 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» που μόλις κυκλοφόρησε τρέλανε το διαδίκτυο. Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από τις δρασ...






Ένα βίντεο - φόρος τιμής στην 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» που μόλις κυκλοφόρησε τρέλανε το διαδίκτυο. Το βίντεο περιλαμβάνει πλάνα από τις δραστηριότητες της Ταξιαρχίας 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ», με ενδιαφέρουσα μουσική υπόκρουση που ταιριάζει γάντι με το ρητό της Ταξιαρχίας που δεν είναι άλλο από το: "ΓΑΙΑΝ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΟΥ ΔΙΔΟΜΕΝ" (Χώμα και νερό δεν δίνουμε).




Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ρητό της προέρχεται από το την περίφημη απάντηση των Κώων στον Αρταξέρξη Ά τον Μακρόχειρα, βασιλιά της Περσίας (465 - 424 π.Χ.) o οποίος ύστερα από απειλητική αξίωσή του (τελεσίγραφο) να του παραδώσουν τον συμπατριώτη τους ιατρό, Ιπποκράτη, για εκτέλεση υπηρεσίας στον περσικό στρατό στα παράλια της Μ. Ασίας είπε μέσες άκρες ότι ούτε νερό, ούτε γη ούτε τον Ιπποκράτη θα πάρουν…

Στο αρχαίο κείμενο του Γενικού Επιτελείου Στρατού αναφέρει:

"Και γαρ Δαρείου και Ξέρξου από πατέρων, επιστολάς γραψάντων, γαίων και ύδωρ αιτεόντων, ουκ έδωκεν ο δάμος... Και νυν την αυτήν απόκρισιν διδοί από Κώων. Αναχωρείτε, ότι Ιπποκράτην ου δίδουσιν έκδοτον...".

Η μετάφραση:

"Όταν ο Δαρείος και ο Ξέρξης με επιστολές τους ζήτησαν από τους πατέρες μας υποταγή (γαίαν και ύδωρ) ο δήμος δεν την έδωσε. Και τώρα την ίδια απάντηση δίδει (ο δήμος) εκ μέρους των Κώων. Φύγετε, διότι δεν παραδίνουμε τον Ιπποκράτη...".