Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ... ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ...!!! ΔΙΟΡΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΠΑΛΤΣΙΩΤΗ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Όλους τους φανατικούς αντιρατσιστές έχει βολέψει σε καίριες θέσεις η κυβέρνηση του Σύριζα. Ξέρετε ποιόν διόρισαν πρίν λίγες ημέρες Ει...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΠΑΛΤΣΙΩΤΗΣ




Όλους τους φανατικούς αντιρατσιστές έχει βολέψει σε καίριες θέσεις η κυβέρνηση του Σύριζα. Ξέρετε ποιόν διόρισαν πρίν λίγες ημέρες Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών για να μοιράσει αφειδώς ελληνικές ιθαγένειες στους εισβολείς λαθρομετανάστες; Τον διαβόητο Λάμπρο Μπαλτσιώτη, τον 51χρονο διδάκτορα Ιστορίας του Παντείου, που υπήρξε συνιδρυτής του ανθελληνικού «Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων» (ΚΕΜΟ) και επί χρόνια στέλεχος του «Συνηγόρου του Πολίτη»!..




Εδώ και χρόνια ο «Στόχος» έχει καταγράψει τις ανθελληνικές δραστηριότητες του Λάμπρου Μπαλτσιώτη, που είναι πνευματικοπαίδι του Νίκου Αλιβιζάτου, του Γιώργου Καμίνη και της Θάλειας Δραγώνα, αλλά και «κολλητός» των γνωστών «αντιρατσιστών» Δημήτρη Χριστόπουλου, Κωστή Παπαϊωάννου, Κώστα Τσιτσελίκη κλπ. Η τοποθέτηση του δεδηλωμένου ανθέλληνα Λάμπρου Μπαλτσιώτη στην νεοσυσταθείσα θέση του Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας έγινε προσωπικά από τον Αλέξη Τσίπρα (με απόφαση του Υπ.Ες. Πάνου Σκουρλέτη) με σκοπό την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κτήση ιθαγένειας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θα επιχειρηθεί να αρθούν οι δυσλειτουργίες οι οποίες έχουν εντοπισθεί και προκαλούν καθυστερήσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που αφορούν στα ανήλικα παιδιά δεύτερης γενιάς λαθρομεταναστών.

ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ

Η νέα Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας συστάθηκε με το άρθρο 125 του νόμου 4483 /2017 (ΦΕΚ, Τεύχος Α' 107/31.07.2017) και ορίστηκε ότι αποστολή της είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημόσιων πολιτικών για θέματα που αφορούν στην κτήση και απώλεια της ελληνικής ιθαγένειας ενώ παράλληλα έχει υπό την εποπτεία της τη Διεύθυνση Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Συριζαίων, σήμερα ο χρόνος αναμονής για απονομή της Ελληνικής Ιθαγένειας σε αιτούντα μετανάστη είναι περίπου δυόμισι χρόνια και ο στόχος είναι να γίνει 6 μήνες η αναμονή, από την στιγμή που κατατίθεται η αίτηση!.. Σημειώνεται ότι παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες των υπαλλήλων στις αποψιλωμένες από προσωπικό υπηρεσίες, εκκρεμούν αιτήσεις για απονομή ελληνικής ιθαγένειας από το 1997-98, όπερ σημαίνει ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ανθέλληνα Μπαλτσιώτη.




Ο «Στόχος» θυμίζει ότι τον περασμένο Ιούνιο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και είχε προαναγγείλει τις αυτόματες απονομές Ελληνικής Ιθαγένειας στους πρώην λαθρομετανάστες με τα εξής λόγια: «Θέλουμε, λοιπόν, να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης ιθαγένειας. Νομίζω ότι είναι μία πρωτοβουλία, η οποία ουσιαστικά μας οδηγεί σε έναν εξορθολογισμό, κυρίως σε ο, τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών και των χρόνων που απαιτούνται»!..

ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΛΤΣΙΩΤΗΣ

Όσο για τον Λάμπρο Μπαλτσιώτη, σύμφωνα με το βιογραφικό του, ειδικεύεται σε ζητήματα γλωσσικής και θρησκευτικής ετερότητας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και σε ζητήματα ιθαγένειας, και έχει μεγάλη εμπειρία ως ειδικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη. Ανήκει στους ιστορικούς που με τις μελέτες τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους εστιάζουν στην προσπάθεια αποδυνάμωσης των εθνικισμών στα Βαλκάνια (το πιάσατε το υπονοούμενο;), αναδεικνύουν ζητήματα των μειονοτήτων αν και οι απόψεις τους ενίοτε κρίνονται ως κοσμοπολίτικες υπό την ευρεία έννοια κατ΄αντίστιξη με τους λεγόμενους εθνικόφρονες. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ σπούδασε Ιστορία στην École des Hautes Études en Sciences Sociales και είναι διδάκτωρ Ιστορίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Eφημερίδα «Στόχος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.