Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!! ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ 69 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΚΙ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΟΜΠΡΑ...!!!

Οι Δυνάμεις Αμύνης του Λαού (HPG), ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν ότι προκάλεσαν βαρύτατες ...

Οι Κούρδοι σκότωσαν 69 Τούρκους στρατιώτες και χτύπησαν ελικόπτερο Κόμπρα σε τριήμερη μάχη




Οι Δυνάμεις Αμύνης του Λαού (HPG), ο ένοπλος βραχίονας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν ότι προκάλεσαν βαρύτατες απώλειες στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας που επιτέθηκαν εναντίον τους στην περιοχή Ντεμίρκαπι της ανατολικής επαρχίας Άγρη στις 27 Σεπτεμβρίου, με αντεπιθέσεις που εξαπέλυσαν στις 28 Σεπτεμβρίου.




«Το πρωινό της 28ης Σεπτεμβρίου, όταν ο κατοχικός τουρκικός στρατός προσπάθησε να εισέλθει στην περιοχή μας με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων Κόμπρα, οι αντάρτες μας στόχευσαν τα ελικόπτερα Κόμπρα και τους έριξαν με βαρέα πυρά. Ένα ελικόπτερο Κόμπρα χτυπήθηκε και τα υπόλοιπα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, με αποτέλεσμα οι τουρκικές δυνάμεις να μην μπορούν να προωθηθούν. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν την περιοχή με κανόνια, όλμους και ελικόπτερα κόμπρα που αποπειράθηκαν να εισέλθουν εκ νέου στην περιοχή».

Στις 29 Σεπτεμβρίου, στις 07.30, οι τουρκικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να εισέλθουν στην περιοχή Μάρτυρα Ναβντάρ με την υποστήριξη μη επανδρωμένων ιπτάμενων.

Οι αντάρτες περικύκλωσαν μια τουρκική μονάδα που προσπαθούσε να εισέλθει στην περιοχή και τη χτύπησαν από μικρή απόσταση. Οι Τούρκοι τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας τους νεκρούς και τους τραυματίες τους.

Είκοσι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες μετρήθηκαν στο πεδίο της μάχης και οι αντάρτες πήραν λάφυρα τα όπλα τους και τα πυρομαχικά τους. Οι σοροί των Τούρκων στρατιωτών έμειναν στα χέρια των Κούρδων ανταρτών μέχρι το απόγευμα.

Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν νέα επίθεση με πυροβολικό και ελικόπτερα Κόμπρα αλλά πάλι δεν κατάφεραν να προωθηθούν.

Επιμένοντας σε επιθέσεις όλο το απόγευμα υπέστησαν ακόμα βαρύτατες απώλειες. Σε εννέα σημεία που προσπάθησαν να εισέλθουν, οι Τούρκοι έχασαν 30 στρατιώτες και ακόμα 18 τραυματίστηκαν.

Την ίδια ημέρα, γύρω στις 17.00 το απόγευμα, Κούρδοι αντάρτες επιτέθηκαν σε φάλαγγα οχημάτων του τουρκικού στρατού που μετέφερε ενισχύσεις στην περιοχή.

Καταστράφηκαν ένα τεθωρακισμένο όχημα και ένα καμιόνι, σκοτώθηκαν ακόμα 8 στρατιώτες και 20 τραυματίστηκαν.

Συνολικά οι Τούρκοι είχαν 69 νεκρούς, στρατιώτες και χωροφύλακες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.