Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΩΝ - ΒΑΡΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ

Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για την αποστολή τρομοδεμάτων. Ο...







Βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 29χρονος που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου για την αποστολή τρομοδεμάτων.

Ο 29χρονος θα απολογηθεί την Τρίτη για την κατηγορία αποστολής του παγιδευμένου φακέλου στον Λουκά Παπαδήμο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία.




Μία ημέρα αργότερα όμως, την Τετάρτη, θα απολογηθεί για τις κακουργηματικές κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών για την πρόκληση κοινού κινδύνου, αλλά και κατοχή όπλων.

Συγκεκριμένα, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση
Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου
Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων
Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων
Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα
Διακίνηση ναρκωτικών

Σύμφωνα με την δίωξη, οι πράξεις τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας.



Οι διασυνδέσεις του 29χρονου με την Πόλα Ρούπα -Τι είχε βρεθεί στο κρησφύγετό της

Την ίδια ώρα, εδραιώνεται όπως όλα δείχνουν το σενάριο της συνεργασίας ανάμεσα στον 29χρονο και την Πόλα Ρούπα.




Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας, με την οποία είχε νοικιάσει ο 29χρονος το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους, έξω από το οποίο τον συνέλαβαν, είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της Πόλα Ρούπα στην Ηλιούπολη. Αυτό είναι ένα από τα στοιχεία που τον εμπλέκουν μαζί της.

Από την πρώτη στιγμή στελέχη της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τη συμμετοχή του 29χρονου στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο, από τις φυλακές Κορυδαλλού, μαζί με άλλα στελέχη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», τον Φεβρουάριο του 2016. Σχέδιο το οποίο απέτυχε.



Πέρα από τα τρομοδέματα, εκτιμάται ότι ο 29χρονος είχε ρόλο σε τρεις οργανώσεις: τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές». Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή του τρομοφακέλου στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την περασμένη άνοιξη. Ο παγιδευμένος φάκελος είχε εντοπιστεί κατά τον έλεγχο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και σε αυτόν είχε βρεθεί γενετικό υλικό, το οποίο ταυτοποιήθηκε.



Ο 29χρονος θεωρείται ότι ήταν ο κατασκευαστής και αποστολέας τόσο αυτού του τρομοφακέλου, όσο και εκείνον που προκάλεσε τον τραυματισμό του Λουκά Παπαδήμου τον περασμένο Μάιο αλλά και αυτόν που είχε σταλεί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, με συνέπεια τον τραυματισμό μίας υπαλλήλου. Επιπλέον, διερευνάται ο ρόλος του σε άλλες επιθέσεις. Στο σπίτι του 29χρονου εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, τον περσινό Οκτώβριο. Ακόμη, εξετάζεται η συμμετοχή του στις επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ, στο υπουργείο Εργασίας, στην Eurobank στην οδό Σανταρόζα, αλλά και στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» στις φυλακές Κορυδαλλού που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.


iefimerida.gr