Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 29ΧΡΟΝΟΥ, Ο ΒΑΡΥΣ ΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΠΑ

Ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας οδηγήθηκε την Κυριακή (29/10/2017) ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη το π...

Η πλαστή ταυτότητα του 29χρονου, ο βαρύς οπλισμός και η σχέση του με τη Ρούπα




Ενώπιον του Εφέτη Ανακριτή αρμόδιου για υποθέσεις τρομοκρατίας οδηγήθηκε την Κυριακή (29/10/2017) ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου (28/10) για κατηγορίες που αφορούν στην αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό.




Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 12:00 το μεσημέρι.

Σε βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

-Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
-Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου.
-Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
Όλα τα παραπάνω κακουργήματα «τελέστηκαν με τρόπο σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».
- Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
-Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα.
-Διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 29χρονος έχει ζητήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς, όπως αναφέρει μέσω του δικηγόρου του, τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.

Βασικός «παίκτης» στο χώρο της τρομοκρατίας


Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, χαρακτηρίζουν τον 29χρονο, «βασικό παίκτη» στο χώρο της τρομοκρατίας, καθώς, εκτός από τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και το ΔΝΤ στο Παρίσι τον Μάρτιο, φέρεται να έχει σχέση κυρίως και με την Πόλα Ρούπα και τον Επαναστατικό Αγώνα.




Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται έγκυρες πηγές, τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας, την οποία χρησιμοποίησε ο 29χρονος για να νοικιάσει το διαμέρισμα στην οδό Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, έξω από το οποίο συνελήφθη το Σάββατο, είχαν βρεθεί στο κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τον εμπλέκουν με τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο 29χρονος ήταν γνωστός ως αντιεξουσιαστής, καθώς είχε συλληφθεί το 2011 για συμμετοχή σε επεισόδια με τα ΜΑΤ γύρω από το Πολυτεχνείο και καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση με αναστολή, ενώ το 2012 συμμετείχε σε κατάληψη ραδιοφωνικού σταθμού, προκειμένου οι καταληψίες να διαβάσουν κείμενο συμπαράστασης στους κρατούμενους για τον Επαναστατικό Αγώνα, ενώ είχε συμμετάσχει και σε άλλες ενέργειες συμπαράστασης σε κρατούμενους για τρομοκρατική δράση.

Το 2015 όμως, ο 29χρονος χάθηκε από κάθε εκδήλωση και δεν είχε καμία δημόσια παρουσία, κάτι που προβλημάτισε τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.

newsbomb.gr