Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ ΤΑ «ΒΑΤΡΑΧΙΑ»... ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΥΚ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ» ΣΤΙΣ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις με επίκεντρο το «ΑΒΕΡΩΦ» ετοιμάζονται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εορτασμό της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. ...







Εντυπωσιακές εκδηλώσεις με επίκεντρο το «ΑΒΕΡΩΦ» ετοιμάζονται στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εορτασμό της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.
Μια σειρά από εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της παραμονής του Θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ» στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει, για την ερχόμενη εβδομάδα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.





Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον θαλάσσιο χώρο δίπλα στο ΑΒΕΡΩΦ θα πραγματοποιηθεί επίδειξη από στελέχη της διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αναμένεται η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα συμμετάσχει, μαζί με τις μπάντες των άλλων κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων στην καθιερωμένη μικτή επίδειξη στην πλατεία Αριστοτέλους.

Την επομένη (Παρασκευή 27 Οκτωβρίου), η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρίσκεται, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στο Θέατρο Κήπου των Εποχών, στη Νέα Παραλία, ενώ την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στην πλατεία Ευόσμου και στη συνέχεια στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και μπροστά από την πλώρη του “ΑΒΕΡΩΦ”.


Την ίδια ώρα τα στοιχεία για τους επισκέπτες του «Θωρηκτού της Νίκης» είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Συγκεκριμένα πάνω από 27.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας και από κάθε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας επισκέφθηκαν μέσα σε εννέα μέρες το ιστορικό Θωρηκτό «ΑΒΕΡΩΦ» που βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.




Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού αποφάσισε ήδη την παράταση της παραμονής του θρυλικού θωρηκτού στο λιμάνι της πόλης μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου

Από τις πρώτες μέρες της έλευσής του, μικροί και μεγάλοι περιμέναν υπομονετικά στην ουρά επί μία και πλέον ώρες, προκειμένου να δουν από κοντά το «Θωρηκτό της Νίκης», ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο του μόνιμου ελλιμενισμού του, στη Μαρίνα Φλοίσβου, το επισκέπτονται περίπου 60.000 άνθρωποι σε ετήσια βάση.

Οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα, ενώ έχουν τη δυνατότητα – μεταξύ άλλων – να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους, όπου κινείτο ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

armynow