Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΤΡΕΛΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ: ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΡΑΧΟΪ - ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 21/12

Με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τη λήψη των πρώτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στ...




Με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε τη λήψη των πρώτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Καταλονία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός επισήμανε ότι θα επιδιώξει να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή κήρυξη της ανεξαρτησίας από την Καταλονία.




Όπως είπε στην συνέχεια, αποφάσισε να αποπέμψει τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και την κυβέρνηση της Καταλονίας, λέγοντας ότι οι υπουργοί της κεντρικής κυβέρνησης θα αναλάβουν τα καθήκοντα της καταλανικής διοίκησης.

Τέλος, θα προχωρήσει στη διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας, ενώ προκήρυξε εκλογές για την 21η Δεκεμβρίου.

«Σήμερα είναι μία πολύ λυπηρή ημέρα. Κάναμε τα πρώτα βήματα για να απαντήσουμε στην κατάσταση της Καταλονία. Η ανεξαρτησία είναι κάτι πολύ λυπητερό το οποίο θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπεύθυνους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα για αυτό και θα πάρουμε νέα μέτρα. Διαλύουμε το κοινοβούλιο της Καταλονίας και για αυτό θα γίνουν εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου. Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα λαμβάνουμε. Οι αποφάσεις που λάβαμε είναι για να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα. Πρέπει όλοι οι Καταλανοί να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ζήτησα να προκηρυχθούν οι εκλογές όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με έναν νόμιμο τρόπο για να επιστρέψουμε γρηγορότερα στην κανονικότητα» είπε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι το κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισε υπέρ της πρότασης για ανεξαρτησία από την Ισπανία (με 70 ψήφους 10 κατά).

Στην μυστική ψηφοφορία δεν συμμετείχαν όυτε το λαϊκό κόμμα ούτε το σοσιαλιστικό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.