Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΠΑΔΟΠΑΙΔΙ, ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΤΑΞΙΔΕΨΕ 2000 ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ 58 ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Ο ομογενής Γκρέγκ Ζάνης (Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP). ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Ενας ομογενής από το Ιλινόις, ο Greg Zanis (Γρηγόρη...







Ο ομογενής Γκρέγκ Ζάνης (Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP).


ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Ενας ομογενής από το Ιλινόις, ο Greg Zanis (Γρηγόρης Ζάνης), τοποθέτησε 58 λευκούς σταυρούς στο Λας Βέγκας την Πέμπτη, στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού που προκάλεσε ένοπλος πυροβολώντας κατά θεατών συναυλίας.





Ο κ. Ζάνης οδήγησε περίπου 2.000 μίλια από την περιοχή του Σικάγου για να εγκαταστήσει τους σταυρούς κοντά στην περίφημη πινακίδα που αναγράφεται το «Καλωσορίσατε στο Λας Βέγκας» (Welcome to Las Vegas).Ο ομογενής Γκρέγκ Ζάνης τοποθετεί 58 σταυρούς στο Λας Βέγκας προς τιμήν των θυμάτων του μακελειού της Κυριακής, 1 Οκτωβρίου. (Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP)

Το σημείο δεν είναι πολύ μακριά από εκεί που γινόταν η συναυλία της κάντρι μουσικής την Κυριακή και κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 58 άτομα, σημειώνει το «Associated Press».

O κ. Ζάνης είναι 66 ετών, συνταξιούχος ξυλουργός, και έφτιαξε τον πρώτο του σταυρό 20 χρόνια πριν όταν και έχασε τον πατριό του, ο οποίος δολοφονήθηκε.

«Αυτό άλλαξε τη ζωή μου», ανέφερε ο κ. Ζάνης. «Ο πρώτος μου σταυρός ήταν για κάποιον που αγαπούσα. Και όταν έβαλα αυτούς τους σταυρούς εκεί, είχα στο νου μου και την προσωπική μου απώλεια», δήλωσε στο «AP».Ο ομογενής Γκρέγκ Ζάνης τοποθετεί 58 σταυρούς στο Λας Βέγκας προς τιμήν των θυμάτων του μακελειού της Κυριακής, 1 Οκτωβρίου. (Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP)




O ομογενής γεννήθηκε στο Σποκέιν, της Ουάσιγκτον, το 1950 από έναν Ελληνορθόδοξο ιερέα και από την Ελληνίδα μητέρα του, η οποία εργαζόταν ως μοδίστρα, γράφει η «Chicago Reader».

Ο ίδιος πέρασε την παιδική του ηλικία στο Νάσβιλ. Οι γονείς του μιλούσαν Ελληνικά στο σπίτι και γι’ αυτό δυσκολεύτηκε να μάθει την αγγλική γλώσσα. Ο πατέρας του, μάλιστα, ίδρυσε την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Αουρόρα.

Ο κ. Ζάνης έχει γίνει γνωστός ανά τη χώρα για την ανέγερση πάνω από 20.000 σταυρών κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τοποθέτησε προς τιμήν των θυμάτων του Ορλάντο.(Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP)(Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP)(Mikayla Whitmore/Las Vegas Sun via AP)

ekirikas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.