Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΗΣ... ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΙΜΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΕS -ΒΙΝΤΕΟ

“Οι Πεζοναύτες ψάχνουν για μερικούς καλούς άνδρες” έλεγε ένα παλιό διαφημιστικό στρατολόγησης του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών όμω...




“Οι Πεζοναύτες ψάχνουν για μερικούς καλούς άνδρες” έλεγε ένα παλιό διαφημιστικό στρατολόγησης του αμερικανικού Σώματος Πεζοναυτών όμως οι καιροί αλλάζουν. Για πρώτη φορά στην μακρόχρονη ιστορία τους, οι “σκληρόπετσοι” Αμερικανοί Πεζοναύτες θα διοικούνται στην μάχη από γυναίκα.




Η πρώτη μάχιμη γυναίκα αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών ολοκλήρωσε την διαρκείας 13 εβδομάδων απαιτητική εκπαίδευση του Σχολείου Αξιωματικών Πεζικού στην Βάση των Πεζοναυτών στο Κουάντικο της Βιρτζίνια και σύντομα θα ηγείται μιας διμοιρίας 40 ανδρών. Η υπολοχαγός, η ταυτότητα της οποίας δεν δημοσιοποιήθηκε για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, ήταν μεταξύ των 88 εκπαιδευομένων που αποφοίτησαν με επιτυχία από το σχολείο.

Το Σχολείο Αξιωματικών Πεζικού των “Leathernecks” είναι διαβόητο για την δυσκολία του -σαράντα τρεις της φετινής σειράς δεν τα κατάφεραν, ποσοστό αποτυχίας της τάξης του 33% το οποίο είναι υψηλό συγκριτικά με το σύνηθες 25%. Γυναίκες υπηρετούν στο Σώμα Πεζοναυτών εδώ και χρόνια αλλά όχι ως διοικητές μάχιμης υπομονάδος.

Μόλις πέρυσι, τον Μάρτιο του 2016, ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα επέτρεψε με σχετικό διάταγμα να υπηρετούν γυναίκες σε όλα τα πόστα των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων και των μαχίμων θέσεων. Σήμερα, περίπου το 15% του 1,4 εκατομμυρίου ενστόλων στις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι γυναίκες.

Η υπολοχαγός θα παρουσιασθεί στην 1η Μεραρχία Πεζοναυτών στο Camp Pendleton όπου θα παραλάβει τις διαταγές τοποθέτησής της και δεν αποκλείεται να καταλήξει σε μάχιμη μονάδα στο Αφγανιστάν. Όμως την πρώτη νίκη την σημείωσε αποφοιτώντας από την “κόλαση” του Κουάντικο. Δείτε το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Αμερικανοί Πεζοναύτες με την πρώτη “Μάχιμη Κυρία” των Marines.




onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.