Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» ΠΗΡΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ-OPEN ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ»!..

Εξήντα οκτώ καταδρομικές επιθέσεις σε κάποιες περιπτώσεις με σφυριά και βαριοπούλες, αλλά έχουν αυτοπροσδιοριστεί τελευταία και ως «πολι...





Εξήντα οκτώ καταδρομικές επιθέσεις σε κάποιες περιπτώσεις με σφυριά και βαριοπούλες, αλλά έχουν αυτοπροσδιοριστεί τελευταία και ως «πολιτικός σχηματισμός».





Τα μέλη του εισβάλλουν -φορώντας κουκούλες και γάντια- σε υπουργεία, επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς για να πετάξουν φέιγ βολάν και να κρεμάσουν πανό. Δύο φορές μπήκαν σαν «κύριοι» στη Βουλή και εδώ και λίγο καιρό πια ο Ρουβίκωνας, όπως αποκαλείται, διαθέτει και τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open, τα γραφεία της οποίας στεγάζονται στη λεωφόρο Μεσογείων απέναντι από το κτίριο της ΕΡΤ.

Είναι Δευτέρα απόγευμα, 18 Σεπτεμβρίου, και πίσω από τα μικρόφωνα της ΕΡΤ open βρίσκονται ο Σπύρος, ο Θανάσης και ο Νίκος. Συστήνονται στο κοινό χρησιμοποιώντας μόνο τα μικρά τους ονόματα.

Πρόκειται για τα μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας, κάτι που φροντίζουν να τονίζουν συνεχώς. Η εκπομπή αρχίζει με ένα μουσικό κομμάτι ως «χαλί» και μετά την παρουσίαση των συντελεστών γίνεται αναφορά στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που αναμεταδίδουν την εκπομπή του Ρουβίκωνα σε Εύβοια, Βοιωτία και Χανιά. Το πρόγραμμα διαθέτει θεματικές ενότητες και τα μέλη της αναρχικής ομάδας συνδιαλέγονται μεταξύ τους, αναπτύσσοντας λεπτομέρειες για το πώς έκαναν μια επίθεση. Παραθέτουν επιχειρήματα για τον στόχο που διάλεξαν να χτυπήσουν, ενώ από τις τοποθετήσεις τους μπορεί κανείς να διαπιστώσει ποιος πρόκειται να είναι ο επόμενος στόχος τους.

Όπως αναφέρει η κυριακάτικη «Ελευθερία του Τύπου», στην αρχή της εκπομπής γίνεται αναφορά στα μηνύματα που μπορούν να στέλνουν οι ακροατές και το κόστος τους, ενώ ξεκαθαρίζεται από τους «οικοδεσπότες» πως τα χρήματα αυτά προορίζονται για να βοηθούν την ΕΡΤ open να παραμείνει «ζωντανή», καθώς στην ουσία δεν υπάρχει κάποιος άλλος οικονομικός πόρος.

Ομως τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής και τις δικές τους εκδηλώσεις, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της αναρχικής τους ομάδας! Τα χρήματα αυτά, όπως συχνά επαναλαμβάνουν στην εκπομπή, προορίζονται κατά βάση για τα δικαστικά έξοδα των μελών. Και όπως χαρακτηριστικά είπε από μικροφώνου ένα μέλος τους, «είναι ακριβό σπορ τα δικαστήρια και εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό».

Και φυσικά καλούν όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να πάνε στο κατειλημμένο κτίριο του k*ΒΟΞ στα Εξάρχεια.




Η εκπομπή του «Ράδιο Ρουβίκωνα» γίνεται κάθε δεύτερη Δευτέρα και διαθέτει πάντα θεματικές ενότητες. Στην τελευταία τους εκπομπή έγινε αναφορά και στην πρόσφατη επίθεσή τους με βαριοπούλες στα γραφεία των τουρκικών αερογραμμών στον Αλιμο. Μάλιστα, το πρόγραμμα ξεκινούσε με έναν από τους παρουσιαστές να λέει ότι «ήταν μια μεγάλη εβδομάδα», συμπληρώνοντας με έναν ελαφρύ τόνο ειρωνείας ότι «θα είμαστε “Εξπρές του Mεσονυχτίου” το επόμενο διάστημα».

Μέσα όμως από το ραδιοφωνικό βήμα που έχει αποκτήσει ο Ρουβίκωνας, απαντά και κάνει κριτική σε όποιον δεν συντάσσεται και δεν συμφωνεί με τις ενέργειές του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την εισβολή που πραγματοποίησαν στη Βουλή, στη σχετική εκπομπή τους που ακολούθησε, ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλυψαν ότι πρόσεξαν τις κινήσεις τους ώστε να μην μπορεί η αστυνομία να τους συλλάβει για κάποια σοβαρή κατηγορία. «Μάλλον δεν είχαν άλλο θέμα και μας έπαιζαν. Είχε ενδιαφέρον όταν τους ρωτούσες “ποια είναι η κατηγορία;” και εκείνοι μας κοίταγαν καλά καλά. Λοιπόν εμείς επιλέγουμε το πόσο το τραβάμε. Ολη η υστερία ήταν γιατί δεν μας συνέλαβαν» ανέφεραν κατά τη διάρκεια της εκπομπής.
Και φυσικά δεν παραλείπουν να δίνουν τα συγχαρητήρια και τα «μπράβο» τους σε άλλες αναρχικές ομάδες για τις επιθέσεις και τις καταστροφές που κάνουν. Αυτό συνέβη και όταν τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έγιναν στόχος μπαχαλάκηδων με σφυριά . Τότε χαρακτηριστικά είχαν πει από αέρος: «…Μια χαρά, μπράβο, καλά έκαναν οι σύντροφοι, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει και εμείς. Ζηλέψαμε. Εγώ ζήλεψα…».

Ο σταθμός των απολυμένων

Η ERTopen, αυτοδιαχειριζόμενος ραδιοτηλεοπτικός φορέας ενημέρωσης, στήθηκε από τους απολυμένους της ΕΡΤ αμέσως μετά το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά. Νοίκιασαν γραφεία απέναντι από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή (για συμβολικούς λόγους) και ξεκίνησαν.
Δημιούργησαν τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, όπως και την τηλεόραση, σε συνεργασία με την ελεύθερη ΕΡΤ3 της Θεσσαλονίκης. Και διέθεταν και site. Τα ραδιόφωνα έπαιζαν κανονικά στο Ιnternet ως web radios, αλλά δεν εξέπεμπαν στην Αθήνα, αφού δεν διέθεταν συχνότητα. Αρχικά τουλάχιστον, διότι αργότερα έβγαιναν «πειρατικά» στους 91,8 και τους 106,7. Στις 11 Ιουνίου του 2015 ο ραδιοφωνικός σταθμός μετονομάστηκε σε ΕΡΤ Open Radio 106,7 FM. Οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση είχαν και την στήριξη της EBU, καθώς παρείχε τεχνική υποστήριξη για τη μετάδοση της ΝΕΤ και της ΕΤ3, μέσω δορυφόρου και Διαδικτύου, υποστήριξη που διακόπηκε λόγω της έναρξης λειτουργίας της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ). Η ERT Οpen έχει την υποστήριξη τόσο του νέου διευθύνοντα συμβούλου (και πρώην νομικού συμβούλου) της ΕΡΤ Βασίλη Κωστόπουλου (που τοποθετήθηκε στη θέση του Λάμπη Ταγματάρχη), όσο και του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.