Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΤΟ «ΑΙΓΑΙΟΝ» ΚΛΕΙΝΕΙ...»ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Η ΤΕLEGRAPH ΕΙΧΕ ΑΠΟΘΕΩΣΕΙ ΤΟΥΣ «ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΥΣ» ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΤΟΥ

Τέλος εποχής για ένα από τα μαγαζιά που έχουν σημαδέψει την Αθήνα... από την ασπρόμαυρη εποχή. Το πασίγνωστο λουκουματζίδικο "Αι...





Τέλος εποχής για ένα από τα μαγαζιά που έχουν σημαδέψει την Αθήνα... από την ασπρόμαυρη εποχή. Το πασίγνωστο λουκουματζίδικο "Αιγαίον" της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο για σχεδόν έναν αιώνα γλύκανε τους Αθηναίους με τις λιχουδιές του, δημοσιοποίησε ότι κλείνει ή τουλάχιστον κλείνει το ιστορικό του κατάστημα.



Ειδικότερα, στο site του καταστήματος «Αιγαίον» ανέβηκε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν: «Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!». 
 


Μάλιστα, για τους ιστορικούς λουκουμάδες από το «Αιγαίον» είχε γράψει και η Telegraph. Η βρετανική εφημερίδα αποθέωνε το παραδοσιακό γλυκό του καταστήματος σε ένα άρθρο με τίτλο: «Τα δέκα καλύτερα πιάτα για να φας στην Αθήνα».
Το «Αιγαίον» γλύκανε το κέντρο της Αθήνας

Το «Αιγαίον» υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας από το 1926, όταν ο ιδρυτής του, Γεώργιος Φύλλας, άνοιξε το συνεπώνυμο καφενείο σε κτίριο του 1890, στη γωνία Πανεπιστημίου και Χαριάλου Τρικούπη.

Από το 1926 οι Λουκουμάδες «Αιγαίον», ιστορικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, γλύκαιναν ακατάπαυστα την πόλη με τους λαχταριστούς τους λουκουμάδες. Η φήμη τους, τους έκαναν να επικρατήσουν μοναδικά, μεταφέροντας έως σήμερα έναν ολόκληρο αιώνα παράδοσης. Μέλι, άχνη ζάχαρη και κανέλα, αρώματα που φτιάξανε τις μνήμες μικρών και μεγάλων!



Το κατάστημα Λουκουμάδες «Αιγαίον», από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, στεγαζόταν στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.




Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του, λειτούργησε ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, πρόσθεσε στον κατάλογο του το προϊόν που έμελλε να του δώσει μία χαρακτηριστική χροιά για την Αθήνα… και μια ιδιαίτερη μυρωδιά από ζυμάρι, μέλι και κανέλα.

Οι λουκουμάδες «Αιγαίον», που προπολεμικά συναγωνίζονταν αρκετά καταστήματα του είδους στην περιοχή, μετέφεραν έναν αιώνα παράδοσης σε μία πόλη που αλλάζει συνεχώς… και καμιά φορά «καταπίνει» ιστορικά μαγαζιά!

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από τον ιστότοπο του καταστήματος loukoumades-aigaion.gr και από την σελίδα τους στο Facebook


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.