Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΞΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ: ΧΡΥΣΗ ΣΤΟ EUROBASKET Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ήταν η καλύτερη ομάδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα. Το απέδειξε και στον τελικό η Εθνική αστυνομικών, η οποία νίκησε σχετ...






Ήταν η καλύτερη ομάδα από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα. Το απέδειξε και στον τελικό η Εθνική αστυνομικών, η οποία νίκησε σχετικά εύκολα στον τελικό τη Λιθουανία 95-84 και κατέκτησε αήττητη (με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) το χρυσό μετάλλιο στο 8ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε σήμερα στο κλειστό της Γλυφάδας.




Ο Χρήστος Ντακούλιας ήταν ο MVP του τουρνουά και ο παίκτης που οδήγησε την Ελλάδα στον τέταρτο τίτλο της επί συνόλου οκτώ διοργανώσεων! Την τρίτη θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την κατέκτησε η Γαλλία, η οποία επικράτησε στον μικρό τελικό με το Βέλγιο.



«Μαγικό» ήταν το ξεκίνημα για την εθνική. Παίζοντας επιθετικά εκμεταλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη του αντιπάλου πήρε γρήγορα το προβάδισμα (28-14 στο 10′). Τρία τριποντα απο Κωνσταντώνη, Κουπίδη και Μυλωνίδη διευριναν τη διαφορά για ταην ελληνική ομάδα (38-15 στο 13′), ενώ το γρήγορο παιχνίδι πήγαινε στην εθνική και κάπως έτσι η διαφορά έφτασε τους 21 πόντους (40-19). Η Λιθουανία προσπάθησε να απαντήσει (45-29) αλλά ο Γεωργοπαπαδάκος έβαλε άμεσα τα πράγματα στη θέση τους για να κλείσει το ημίχρονο με 54-36.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Λιθουανών στην επανάληψη (60-45 στο 23′) κυρίως με σουτ από την περιφέρεια, η Εθνική δεν… καταλάβαινε και από πολλά, με το σκορ να γινεται 68-47. Λίγο η χαλαρότητα στο τελευταίο δεκάλεπτο, κάτι τα λάθη, επέτρεψαν στη Λιθουανία να μειώσει με 77-86 (36′), ωστόσο τα δύο τριπόντα του Κωνσταντώνη έδωσαν τον… έναυσμα που χρειάζοταν για να ανεβάσουν πάλι τη διαφορά (92-77, στο 38′) και να πάρουν τη νίκη.

Τα θερμά συγχαρητήρια του Policenet.gr σε όλα τα στελέχη!







infobasket.gr, gazzetta.gr  policenet

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.