Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου τη σύλληψη και δεύτερου άνδρα, ηλικίας 21 ετών, σε σ...

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη και δεύτερος ύποπτος για την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου




Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου τη σύλληψη και δεύτερου άνδρα, ηλικίας 21 ετών, σε σχέση με την έρευνα για την επίθεση σε τρένο στο Λονδίνο.




Σημειώνεται ότι περιπου στις 07:50 (09:50 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (16/9), η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα 18 ετών ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», διευκρίνισε.

Η επίθεση –η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Βρετανία– σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε μια πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Την ευθύνη για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας 30 τραυματισμούς και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η σύλληψη του νεαρού άνδρα, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε «πολύ σημαντική», πραγματοποιήθηκε στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ, από το οποίο πραγματοποιείται η διέλευση στην άλλη πλευρά της Μάγχης.

Οδήγησε στη μερική εκκένωση του λιμανιού γύρω στις 13:40 ώρα Ελλάδας προκειμένου να «ερευνηθεί η περιοχή ως προληπτικό μέτρο». Η επιχείρηση αυτή επέτρεψε στην αστυνομία να κατασχέσει «διάφορα αντικείμενα», ενώ ο ύποπτος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου, ανέφερε ο Μπάσου.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.