Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΘΑ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΩ» Ο ΝΤΟΥΤΕΡΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!

Η κατηγορία γνωστοποιήθηκε από γερουσιαστή, ο οποίος είπε ότι ο Πάολο είναι μέλος ενός συνδικάτου εγκλημάτων, ενώ παραπέμπει σε ένα τατου...




Η κατηγορία γνωστοποιήθηκε από γερουσιαστή, ο οποίος είπε ότι ο Πάολο είναι μέλος ενός συνδικάτου εγκλημάτων, ενώ παραπέμπει σε ένα τατουάζ "σαν δράκο" στην πλάτη του ως απόδειξη

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε δήλωσε ότι δεν θα διστάσει να δολοφονήσει το δικό του γιο, αν αποδειχθούν αληθείς οι ισχυρισμοί για τη συμμετοχή του σε μια μεταφορά ναρκωτικών 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Έχει επίσης δεσμευθεί να «προστατεύσει την αστυνομία που θα τον σκοτώσει».





«Είπα πριν, η διαταγή μου ήταν: "Αν έχω παιδιά που ασχολούνται με ναρκωτικά, θα τα σκοτώσω, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν τίποτα να πουν», δήλωσε ο Ντουτέρτε σε ομιλία του την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφερε το AFP.

«Έτσι, είπα στον Pulong [ψευδώνυμο του γιου]: "Η διαταγή μου είναι να σε σκοτώσω αν σε πιάσουν. Και θα προστατεύσω την αστυνομία που θα σε σκοτώσει, αν είναι αλήθεια"».
Η δήλωση έρχεται εν μέσω ισχυρισμού ότι ο Πάολο Ντουτέρτε συνδέεται με ένα διεθνές καρτέλ ναρκωτικών, που επιχείρησε να μεταφέρει κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων, από την Κίνα στη Μανίλα, το Μάιο.

Η κατηγορία γνωστοποιήθηκε από το γερουσιαστή Αντόνιο Τριγιάνες IV, έναν ιδιαίτερα εκδηλωτικό αντίπαλο του προέδρου.

Ως μέρος της επιχειρηματολογίας του, ο Τριγιάνες παρείχε φωτογραφίες του Πάολο δίπλα στον επιχειρηματία, που φέρεται να είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή των ναρκωτικών. Αναφέρθηκε επίσης πληροφόρηση από απροσδιόριστη ξένη υπηρεσία πληροφοριών ότι ο Πάολο είναι μέλος ενός συνδικάτου εγκλημάτων, ενώ παραπέμπει σε ένα τατουάζ "σαν δράκο" στην πλάτη του ως απόδειξη.

Ο 42χρονος Πάολο αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας σε μια έρευνα της Γερουσίας νωρίτερα αυτό το μήνα, ότι ο ισχυρισμός ήταν "αβάσιμος".

Οι τολμηρές δηλώσεις του Ντουτέρτε σχετικά με τον γιο του, είναι η τελευταίες σε μια σειρά από συγκλονιστικά σχόλια που εξέφρασε ο ηγέτης ως μέρος του «πολέμου κατά των ναρκωτικών».

Η αμφιλεγόμενη καμπάνια έχει οδηγήσει στο θάνατο περισσότερων από 7.000 υποψήφιων χρηστών και εμπόρων από την 1η Ιουλίου 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το Human Rights Watch (HRW) τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με το HRW, οι θάνατοι έχουν διαπραχθεί από ένα συνδυασμό δυνάμεων ασφαλείας και "άγνωστων συνεργών", ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι σκότωσε περισσότερους από 3.800 ανθρώπους.





Ο Ντουτέρτε έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα τη σκληρή στάση του ενάντια στα ναρκωτικά, λέγοντας προηγουμένως ότι θα "χαιρόταν να σφαγιάσει" 3 εκατομμύρια τοξικομανείς και να περιγράφοντας παιδιά που είχαν σκοτωθεί στην εκστρατεία ως «παράπλευρες απώλειες».

Η βίαιη καταστολή των ναρκωτικών από τον πρόεδρο δέχθηκε την επίθεση του ΟΗΕ, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις δυτικές κυβερνήσεις και πολλούς στο εσωτερικό της χώρας του - όλοι οι οποίοι απάντησαν με αγριότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντουτέρτε επιτέθηκε στον επικεφαλής της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Τσίτο Γκασκόν, για την έκφραση ανησυχίας σχετικά με τους εφήβους που σκοτώνουν, στον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών».

«Τώρα έχω τις αμφιβολίες μου. Είσαι ομοφυλόφιλος ή παιδεραστής; Γιατί αυτός ο τύπος ανησυχεί για το θέμα των νέων, ιδιαίτερα των αγοριών; Είσαι παιδεραστής; Θέλεις νεαρούς; Φυσικά είναι απαράδεκτο. Είσαι τόσο επικεντρωμένος στα νεαρά αρσενικά. Έτσι έχω αμφιβολίες αν είσαι παιδόφιλος, ή είσαι ένας ηλίθιος βλάκας» είπε ο Ντουτέρτε.

Παρά το γεγονός ότι πήρε την εξουσία από μια υπόσχεση εκστρατείας για την εξάλειψη των ναρκωτικών, ο Ντουτέρτε παραδέχτηκε τον περασμένο μήνα ότι το έθνος του δεν μπορεί να διορθώσει πλήρως το πρόβλημα, λόγω έλλειψης εξοπλισμού, δύσκολου εδάφους και σύντομης προεδρικής θητείας.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.