Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΛΑΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ... ΦΑΜΕΛΟΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ»...!!!

Πλήθος αντεκλήσεων και κατηγοριών έχει προκαλέσει το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου "Αγία Ζώνη 2" που γέμισε με πετρέλαιο τον Σ...





Πλήθος αντεκλήσεων και κατηγοριών έχει προκαλέσει το ναυάγιο του πετρελαιοφόρου "Αγία Ζώνη 2" που γέμισε με πετρέλαιο τον Σαρωνικό προκαλώντας μεγάλη οικολογική καταστροφή. Την ίδια στιγμή αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έρχονται συνεχώς από τα μέρη που έγιναν "κατάμαυρα" από το μαζούτ που διαλύει τα πάντα.




Στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν πως από την αρχή έγιναν τα πάντα ώστε να περιοριστεί η διαρροή από το πλοίο που ναυάγησε στην Αταλάντη χωρίς να είναι σε κίνηση, με την αντιπολίτευση και άλλους φορείς ωστόσο να την κατηγορούν ότι κωλυσιεργεί.

Την ίδια στιγμή εικόνες που τραβήχτηκαν από ελικόπτερο πάνω από τον Σαρωνικό, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής, οι οποίες είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικές. Στο βίντεο επίσης διακρίνεται από ψηλά και το «κουφάρι» του βυθισμένου πλοίου.






Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, σημείωσε μάλιστα, ότι για το περιστατικό ενημερώθηκε και το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Σύμβαση της Βαρκελώνης. «Κάνουμε προετοιμασία για αναβάθμιση ικανοτήτων και επιχειρησιακών εργαλείων, καθώς η χώρα παίζει έναν ευρύτερο ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την εκτίμηση του μεγέθους της καταστροφής, ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι αυτή «δεν θα έπρεπε να την κάνουμε με υποκειμενικούς όρους, αλλά με επιστημονικούς όρους»:«Δεν θα τη χαρακτήριζα καταστροφή» δήλωσε ο κ. Φάμελλος. «Έχουμε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό ατύχημα, το οποίο αντιμετωπίζεται» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως πλήρης αποτύπωση των προσπαθειών απορρύπανσης καθώς επίσης και των επιπτώσεων θα υπάρξει την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.