Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ: ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ... ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ - ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Κατά πληροφορίες ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης αφού οι συσχετισμοί οδηγούσαν στην κήρυξη τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως...





Κατά πληροφορίες ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης αφού οι συσχετισμοί οδηγούσαν στην κήρυξη τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου

Χωρίς τέλος φαίνεται ότι είναι η περιπέτεια με την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό καθώς αναβλήθηκε εκ νέου η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, όπως είχε γίνει και μια εβδομάδα νωρίτερα.





Το βασικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση θα είναι η κήρυξη ή μη μεγάλου τμήματος της έκτασης του πρώην αεροδρομίου ως αρχαιολογικού χώρου με τον επενδυτή της Hellinikon Global να έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται «καθαρή λύση» στο ζήτημα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Καθημερινή η αναβολή ήταν επιδίωξη της κυβέρνησης καθώς οι ενδείξεις παρέπεμπαν σε σχηματισμό πλειοψηφίας μεταξύ των μελών του ΚΑΣ υπέρ της κήρυξης του χώρου ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η παρέμβαση για τη διακοπή έγινε από κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το θέμα του συντονισμού των ενεργειών του Δημοσίου για το Ελληνικό.

Στο ενδεχόμενο που ο χώρος κριθεί αρχαιολογικός θα είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος «ξαφνικού θανάτου» μιας από τις πιο εμβληματικές επενδύσεις στη χώρα, η οποία σύμφωνα με κυβερνητικές εκτιμήσεις θα μπορούσε να αγγίξει έως και τα 8 δισ. ευρώ.

Η άποψη των αρχαιολόγων πάντως δνε είναι το μόνο ζήτημα που αφορά το χώρο του παλαιού αεροδρομίου καθώς στις 9:30 είναι προγραμματισμένη να γίνει η συζήτηση της ένστασης επί του δασικού θέματος μετά την απόφαση του Δασαρχείου Πειραιά με την οποία χαρακτηρίζεται δασική μια μικρή αλλά καίρια έκταση στον χώρο του παλιού αεροδρομίου (η προστασία αφορά επιφάνεια 37 στρεμμάτων).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.