Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΡΑΜΜΗ Η ΣΥΡΙΑ... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ ΝΗΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ...!!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ... ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ... Αλλάζει γραμμή η συριακή κυβέρνηση απέναντι στους...

Η Δαμασκός πρόθυμη να συζητήσει την κουρδική αυτονομία στη βόρεια Συρία




ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ... ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ...

Αλλάζει γραμμή η συριακή κυβέρνηση απέναντι στους Κούρδους και από εκεί που δεν ήθελε να ακούει κουβέντα για ομοσπονδία, τώρα δηλώνει ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για μια κουρδική αυτονομία εντός των συνόρων της Συρίας.




Τη δήλωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, ενώ την ίδια ώρα σημειώνονται αψιμαχίες μεταξύ των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) και του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) γύρω από την πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία. Μάλιστα οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι τους βομβάρδισαν δύο φορές οι Ρώσοι.

Ο Ουαλίντ Αλ Μουάλεμ, ο Σύρος ΥΠΕΞ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να συζητήσει το κουρδικό αίτημα αφού ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο συνέντευξη του Υπουργού στο Russia Today.

«Αυτό το θέμα είναι ανοιχτό για διαπραγμάτευση και συζήτηση και όταν θα έχουμε εξολοθρεύσει το Ισλαμικό Κράτος μπορούμε να καθίσουμε με τους Κούρδους γιους μας και να καταλήξουμε σε μια κατανόηση σε μια φόρμουλα για το μέλλον», δήλωσε ο Μουάλεμ.

Η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ελέγχει τα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία και αποτελεί τον ένοπλο βραχίονα του κουρδικού κόμματος PYD αδερφικού του PKK. Οι Κούρδοι έχουν εγκαθιδρύσει καθεστώς αυτονομίας στις περιοχές τους από το 2011, την αρχή του τζιχάντ στη Συρία.

Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν διαβεβαώσει ότι το μόνο που επιζητούν είναι αυτονομία και δεν επιδιώκουν να προχωρήσουν σε ανακήρυξη ανεξαρτησίας, όπως οι Κούρδοι στο βόρειο Ιράκ.

Την Παρασκευή οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία έκαναν εκλογές και εξέλεξαν την τοπική τους αυτοδιοίκηση. Τον Ιανουάριο θα εκλέξουν τοπικό κοινοβούλιο.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και θεωρούνται από τον Πεντάγωνο ως οι αξιόπιστοι εταίροι του Διεθνούς Συνασπισμού στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.