Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΖΑΕΦ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ (ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ) ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

  «Μια θετική ατμόσφαιρα μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα και για τις δύο πλευρές. Το πιστεύω, τη σωστή στιγμή θα δημιουργηθούν οι ...

 



«Μια θετική ατμόσφαιρα μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα και για τις δύο πλευρές. Το πιστεύω, τη σωστή στιγμή θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, για το ποιες θα είναι οι παραλλαγές και οι πιθανές λύσεις στο πρόβλημα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εντυπώσεις της χθεσινής συνάντησης με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.





«Είμαι θετικός, και από την ίδια τη συνάντηση και από τα πράγματα που λαμβάνουν χώρα με τη συνολική γειτονιά.

Έτσι με τη Δημοκρατία της Ελλάδας, υπάρχει, ήδη, μια θετική ατμόσφαιρα, υπάρχει φιλία, διάλογος και συνομιλίες, Και οι δύο συναντήσεις των δύο υπουργών στην Αθήνα και τα Σκόπια επιβεβαίωσαν αυτό, δήλωσε ο Ζάεφ κατά τη σημερινή επίσκεψη στο Αρατσίνοβο με αφορμή τις μουσουλμανικές γιορτές του Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Επισήμανε ότι έχει κληθεί από τον διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, μέσα στο Νοέμβριο, Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, όταν θεωρεί ότι σκόπιμο, να βρεθούν πιθανές εναλλακτικές λύσεις.

«Η πρόθεσή μας είναι μαζί με την αντιπολίτευση να λύσουμε αυτό το ζήτημα, λόγω του ενδιαφέροντος όλων των πολιτών της χώρας.

Τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν κοινό σκοπό μαζί στην εξεύρεση λύσης. Να μην καθυστερήσει άλλο το πρόβλημα μεταξύ της χώρας μας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας, που πολλά χρόνια περιμένει στην θύρα του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας πρέπει τελικά να κάνει ένα βήμα για να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», δήλωσε ο Ζάεφ, σύμφωνα με την Sitel.
(sitel.com.mk)
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.