Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...!!! ΣΤΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Η ΠΡΩΤΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΚΙΝΟΥ

Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunication...




Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications - BUPT) αναγορεύθηκε προ ημερών η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύζυγος του πρωθυπουργού, σε ειδική εκδήλωση στο Πεκίνο.
Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου ως προσκεκλημένης από τη διοίκησή του, η κ. Μπαζιάνα έδωσε επιστημονική διάλεξη προς τους καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, είχε συναντήσεις με τον Πρύτανη και τη διοίκηση, τους καθηγητές και τους ερευνητές του Πανεπιστημίου, ενώ επισκέφθηκε εταιρείες μεταφοράς τεχνολογίας του Πανεπιστημίου.



Η κ. Μπαζιάνα επέστρεψε το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα, στην πρώτη απευθείας πτήση Αθήνας –Πεκίνου, πτήση στην οποία είναι το τιμώμενο πρόσωπο. Χαρακτηριστική της σημασίας που δίνει η κινεζική πλευρά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου είναι η τελετή εγκαινίων που διοργανώνει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά την άφιξη της πρώτης απευθείας πτήσης.

Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προσγειώθηκε το πρωί η πρώτη απευθείας πτήση της Air China μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. Το αεροσκάφος μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες, ανάμεσά τους και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα.

Η Air China από σήμερα θα συνδέει δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και το Σάββατο μετ’ επιστροφής χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, τις δύο πρωτεύουσες. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με Airbus 330-200 και το ταξίδι θα έχει διάρκεια 10,5 ώρες. Οι πτήσεις από το Πεκίνο θα αναχωρούν στις 2.30 και φθάνουν στην Αθήνα στις 8.15. Οι πτήσεις από την Αθήνα θα αναχωρούν στις 14.15 και φθάνουν στο Πεκίνο στις 4.30 της επομένης.




Η έναρξη τακτικών απευθείας δρομολογίων μεταξύ της κινεζικής και της ελληνικής πρωτεύουσας, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των αφίξεων Κινέζων τουριστών στη χώρα μας. Επιπλέον καθιστά την Ελλάδα έναν τοπικό κόμβο μεταφορών, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις για επαγγελματικά ταξίδια και τους φοιτητές από τις δύο χώρες.

Η κινεζική εταιρεία, η οποία άνοιξε γραφεία στην Αθήνα το 2005, πραγματοποιεί από το 2011 δρομολόγια Πεκίνο-Αθήνα με ενδιάμεση όμως στάση στο Μόναχο. Μέχρι σήμερα η σύνδεση με την Κίνα (Πεκίνο, Σανγκάη, Χονγκ Κονγκ, Κουανγκτσόου ή Καντόνα) εξυπηρετείται κυρίως μέσω ενδιάμεσων σταθμών σε Μόσχα, Μόναχο, Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι, Ντόχα και Αμπου Ντάμπι. Το 2015 υπολογίζεται πως μετέφερε από την Αθήνα περισσότερους από 20.000 επιβάτες και ακόμα περισσότερους πέρυσι.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.