Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑΜΕΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ... ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΤΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟ ΝΗΣΙ!

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία που χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας την Σαμοθράκη, ενώ πολύ άσχημη είναι ...

«Θάφτηκε» κάτω από τη λάσπη η Σαμοθράκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί





Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία που χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας την Σαμοθράκη, ενώ πολύ άσχημη είναι η κατάσταση και σε ένα μεγάλο τμήμα της Θάσου, που επίσης επλήγη από ισχυρή κακοκαιρία.




Οι καταστροφές, ειδικά στην Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, είναι τεράστιες, με τόνους λάσπης να έχουν «καταπιεί» την γραφική κωμόπολη. Το Κέντρο Υγείας του νησιού καταστράφηκε σε μεγάλο τμήμα του, με αποτέλεσμα να λειτουργεί πλέον με κινητό εξοπλισμό που έφτασε στο νησί από την Θράκη, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και το δημαρχείο του νησιού, καθώς όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας «κατέβηκε το βουνό και διαπέρασε το κτήριο».

Η ΕΜΑΚ και δυνάμεις του στρατού ήδη έχουν αναλάβει βασικές εργασίες ώστε να καθαρίσουν τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υγείας, αλλά και τις λάσπες μέσα από το κτήριο, ώστε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες το συντομότερο δυνατόν.

 




Ο δήμαρχος περιγράφει πως σήμερα Τετάρτη αναμένεται να αποκατασταθεί η υδροδότηση, που έχει διακοπεί από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ όπως τόνισε το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο οδικό δίκτυο του νησιού, που έχει καταστραφεί σχεδόν πλήρως! Για το λόγο αυτό τα σχολεία της Σαμοθράκης, παρόλο που δεν έχουν υποστεί ζημιές ως κτήρια, αναμένεται να παραμείνουν κλειστά όλη την εβδομάδα, καθώς η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.