Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ;

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται πυρετωδώς να εισβάλλει ξανά στη Συρία. Η φωτογραφία είναι από την μεταφορά αυτοκινούμενων συστη...




Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται πυρετωδώς να εισβάλλει ξανά στη Συρία. Η φωτογραφία είναι από την μεταφορά αυτοκινούμενων συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων εδάφους-εδάφους από την Ανατ. Θράκη στην Αλεξανδρέττα,απόψε.




Η Τουρκία έστειλε χθες 80 στρατιωτικά οχήματα περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων στα νότια σύνορά της με τη Συρία.

Επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή, το Anadolu έγραψε ότι η ανάπτυξη αυτών των στρατιωτικών δυνάμεων έγινε στο πλαίσιο της αποστολής ενισχύσεων των στρατευμάτων που βρίσκονται σταθμευμένα κατά μήκος των συνόρων. Τα οχήματα αναπτύχθηκαν στην Αλεξανδρέττα στην επαρχία Χατάι, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.




Την ίδια ώρα η Άγκυρα απαντά στην οριστική απόφαση του προέδρου του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο Βόρειο Ιράκ με ευρείας κλίμακας στρατιωτική άσκηση στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας.

Εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα, τεθωρακισμένα και άρματα μάχης, καθώς και ειδικές δυνάμεις επιχειρούν από νωρίς το πρωί στα τουρκο – ιρακινά σύνορα.

Λίγο αργότερα οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν άσκηση στις περιοχές Σιλόπι Χαμπούρ που είναι και το μόνο σημείο πρόσβασης από Τουρκία προς Βόρειο Ιράκ.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού στρατού τονίζεται επίσης ότι παράλληλα με την άσκηση συνεχίζονται στη μεθόριο και οι επιχειρήσεις στα πλαίσια αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Ταγγίπ Ερντογάν είχε επικρίνει τον Μασούντ Μπαρζανί για το επικείμενο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας του Ιρακινού Κουρδιστάν λέγοντας ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, που ήταν προγραμματισμένο να συνέλθει στις 27 του μήνα στην Άγκυρα, αποφασίστηκε να γίνει νωρίτερα, στις 22 Σεπτεμβρίου, γιατί η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ επιμένει στην ίδια νοοτροπία και συνέχισε:

“Αυτή τη φορά η εκεί διαδικασία μας ενοχλεί. Δεν μπορούμε να πούμε, ορίστε, συνεχίστε σε ένα βήμα προς την απόσπαση από το Ιράκ. Τους το έχουμε πει επανειλημμένως.”
militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.