Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ... ΑΓΓΛΙΔΑ ΝΕΟΝΑΖΙ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΙΑ ΝΕΓΡΑ ΤΖΑΜΑΪΚΑΝΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ... ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ!..

Ήταν μια βίαιη υπέρμαχος της «ανωτερότητας της λευκής φυλής» ώσπου μια συνάντηση μέσα στη φυλακή άλλαξε τη ζωή της για πάντα Την ...

Η νεοναζί που ερωτεύτηκε μια μαύρη





Ήταν μια βίαιη υπέρμαχος της «ανωτερότητας της λευκής φυλής» ώσπου μια συνάντηση μέσα στη φυλακή άλλαξε τη ζωή της για πάντα


Την ασυνήθιστη ιστορία της, που θυμίζει την πλοκή ταινιών και σειρών όπως το «American History X» και το «Orange is the Νew Βlack», μοιράστηκε πρόσφατα με το BBC η Άντζελα Κινγκ, ένα πρώην μέλος συμμορίας skinhead που διεξήγαγε ρατσιστικές επιθέσεις, η οποία είδε τη ζωή της και την κοσμοθεωρία της να αλλάζουν ριζικά μέσα στη φυλακή.




Ο λόγος; Η γνωριμία της με μια Τζαμαϊκανή γυναίκα που έμελε να γίνει ο πρώτος της μεγάλος έρωτας.

«Συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε ερωτευτεί η μία την άλλη. Σκεφτόμασταν "πώς στο καλό συνέβη αυτό". Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε» είπε η Κινγκ στην συγκλονιστική της συνέντευξη στο BBC, εξηγώντας πώς κατέληξε στη φυλακή πλημμυρισμένη με μίσος για τους μαύρους και τους εβραίους και πώς συνειδητοποίησε ότι όσα πίστευε σε ολόκληρη τη ζωή της ήταν ψέματα.



Η Κινγκ μεγάλωσε στους κόλπους μιας συντηρητικής, αυστηρής οικογένειας που είχε εμμονή με τη θρησκεία. Ως παιδί, έμαθε να συμμερίζεται στις συγκαλυμμένα ρατσιστικές απόψεις των γονιών της αλλά έκρυβε μέσα της ένα μυστικό που την έκανε να ντρέπεται.




«Από νωρίς ένιωθα διαφορετική και "ανώμαλη" επειδή αισθανόμουν έλξη για τα άτομα του ίδιου φύλου», εξηγεί η Κινγκ που ήταν αποφασισμένη να μην αποκαλύψει ποτέ τη σεξουαλική της ταυτότητα. «Ήξερα ότι έπρεπε να το καταπιέσω. Η μητέρα μου έλεγε πάντα: Δεν θα σταματήσω ποτέ να σε αγαπώ, εκτός εάν μου φέρεις σπίτι έναν μαύρο ή μια γυναίκα».

Φτάνοντας στην εφηβεία, τα καταπιεσμένα αισθήματα της Άντζελα και η κατήχηση μίσους από τους γονείς της άρχισαν να αποκυσταλλώνονται και να μετατρέπονται σε ασυγκράτητη οργή. Λόγω του βάρους της, υπήρξε θύμα bullying τα πρώτα χρόνια του σχολείου, ωστόσο μεγαλώνοντας μετατράπηκε η ίδια στον νταή που τρομοκρατούσε τους συμμαθητές της.

Στα 15 της η οργισμένη κοπέλα έγινε μέλος μια παρέας εφήβων που λάτρευαν την πανκ μουσική και φλέρταραν ιδεολογικά με τον νεοναζισμό.



«Αυτοί οι νεαροί skinhead ήταν γνωστοί με το όνομα "fresh cuts". Μπήκα στη συμμορία τους επειδή αποδέχτηκαν την οργή μου χωρίς να μου κάνουν ερωτήσεις και να με επικρίνουν», εξηγεί η Κινγκ. Η συμμορία δεν είχε εγκληματική δράση αλλά τα μέλη της μοίραζαν ρατσιστικά φυλλάδια σε γειτονιές τη νύχτα και ξεκινούσαν καυγάδες με όποιον δεν συμφωνούσε με την ιδεολογία τους. Η Άντζελα ωστόσο αποζητούσε κάτι πιο ακραίο για νιώσει διέξοδο στον θυμό της. Έτσι σταδιακά έμπλεκε με όλο και πιο επικίνδυνες συμμορίες, οι οποίες δεν έμεναν μόνο στη θεωρία αλλά έκαναν πράξη τις ακραίες θεωρίες τους.




Η πορεία αυτή προς όλο και πιο ακραίες παρέες την οδήγησε στους κόλπους μιας εγκληματικής συμμορία νεοναζί, που τη φλόμωνε με ψέματα: «Μου έλεγαν ότι οι εβραίοι έφεραν τους μαύρους με τα δουλεμπορικά στην Αμερική για να εξαλείψουν σιγά σιγά τη λευκή φυλή. Μπορεί να ακούγεται γελοίο αλλά όταν είσαι νέος, αμόρφωτος και προσπαθείς να ταιριάξεις κάπου, "ρουφάς" κάθε τη νέα πραγματικότητα που σου πασάρουν σαν σφουγγάρι», εξηγεί η Άντζελα.

Στα 16 της η Κινγκ αποβλήθηκε από το σχολείο της και η ίδια της η μητέρα την έδιωξε από το σπίτι επειδή «αν και συμφωνούσε με τις ιδέες της για τους μαύρους και τους εβραίους δεν μπορούσε να ανεχθεί την παραβατική συμπεριφορά». Για πολλά χρόνια, μέχρι τα 23 της η Κινγκ ζούσε σε αυτοκίνητα και σε σπίτια μελών της συμμορίας, στην οποία άνηκε και ο φίλος της. Συμμετείχε σε ξυλοδαρμούς ατόμων που έβαζαν στο στόχαστρο οι εγκληματίες φίλοι της ενώ γέμισε και το σώμα της με τατουάζ εμπνευσμένα από τους Βίκινγκς και τους Ναζί, μεταξύ των οποίων μια σβάστικα στο μεσαίο δάχτυλο και τη φράση "Sieg Heil" στο εσωτερικό του κάτω χείλους της.



«Ένα βράδυ γυρνούσαμε με το αμάξι μεθυσμένη και συζητούσαμε τι ωραία που θα ήταν να ξεσπούσε ένας φυλετικός πόλεμος τις ΗΠΑ. Συμφωνήσαμε ότι ήταν ok να κάνουμε κακό σε άτομα που δεν ήταν σαν εμάς και αποφασίσαμε να πάμε να βρούμε ένα μέρος να ληστέψουμε».




Τελικά έβαλαν στο στόχαστρο ένα βίντεο-κλαμπ που άνηκε σε εβραίο, δικαιολογώντας αυτή τους την πράξη λέγοντας ότι το μέρος «προωθούσε την πορνογραφία για να διαβρώσει τη λευκή φυλή»

Λίγες εβδομάδες αργότερα, η νεαρή κοπέλα συνελλήφθη για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία και οδηγήθηκε στη φυλακή. Εκεί βρέθηκε για πρώτη φορά να ζει δίπλα σε ανθρώπους διαφορετικών φυλών και, όπως είναι φυσικό, ένιωσε να απειλείται από την πρώτη στιγμή.

«Οι κρατούμενες ήξεραν γιατί ήμουν εκεί και υπήρχαν πολλά επιθετικά σχόλια και βλέμματα. Το σχέδιό μου ήταν να περνάω σχεδόν όλο το χρόνο μου στο κελί μου, προκειμένου να μη δίνω στόχο», λέει η Άντζελα, η οποία περίμενε ότι θα δεχόταν επίθεση, αν μη τι άλλο εξαιτίας των τατουάζ της.
http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.