Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Μπορεί η Ευρώπη να ήταν η ήπειρος που μαγνήτισε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών για το 2016, χάρη στη φυσική της ομορφιά, την ιστορία...




Μπορεί η Ευρώπη να ήταν η ήπειρος που μαγνήτισε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών για το 2016, χάρη στη φυσική της ομορφιά, την ιστορία της, την αρχιτεκτονική των πόλεών της και το ιδιαίτερο φαγητό της, ωστόσο ορισμένες χώρες της συγκεντρώνουν πολύ μικρό αριθμό τουριστών.





Το περίκλειστο κράτος του Σαν Μαρίνο, το οποίο περιβάλλεται από την Ιταλία, είναι η ευρωπαϊκή χώρα που προσέλκυσε τους λιγότερους ταξιδιώτες για το 2016, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κάτι που πάντως δικαιολογείται απόλυτα από τη μικρή του έκταση.

Μετρώντας περίπου 60.000 επισκέπτες, ο Άγιος Μαρίνος των 33.000 κατοίκων κατέλαβε την τελευταία θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών στη σχετική κατάταξη του UNWTO.

Με έκταση μόλις 61,19 τετρ. χλμ., ο Άγιος Μαρίνος -επίσημα Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου- ιδρύθηκε σύμφωνα με την παράδοση από τον Μαρίνο της Ραμπ το έτος 301 όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον διωγμό λόγω των χριστιανικών του κηρυγμάτων, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία.





Στα μέσα του 5ου αιώνα σχηματίστηκε μια κοινότητα, η οποία λόγω της σχετικά απρόσιτης περιοχής, κατάφερε -με μερικές σύντομες «παρεμβολές»- να διατηρήσει την αυτονομία της.

Το 1631 η ανεξαρτησία της αναγνωρίστηκε και από τον Πάπα, ενώ στα τέλη του 18ου αιώνα ο Ναπολέων τη χαρακτήρισε πρότυπη Δημοκρατία.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης του Αγίου Μαρίνου βρίσκεται στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Μεταξύ των πιο γνωστών του αξιοθέατων του Σαν Μαρίνο, είναι οι τρεις πύργοι -Guaita, Cesta και Montale- χτισμένοι μεταξύ του 11ου και του 14ου αιώνα πάνω στις τρεις κορυφές του Μόντε Τιτάνο.

Οι τρεις πύργοι ενέπνευσαν τη δημιουργία της «τούρτας των τριών βουνών» (La Torte Di Tre Monti), η οποία ξεχωρίζει μεταξύ των τοπικών εδεσμάτων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr με πληροφορίες από UNWTO, Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.