Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΘΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Ιστορικής σημασίας αλλαγές θα φέρει η είσοδος σε υπηρεσία του πρώτου εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου P-3B ...




Ιστορικής σημασίας αλλαγές θα φέρει η είσοδος σε υπηρεσία του πρώτου εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου P-3B Orion, το οποίο θα σηματοδοτήσει μια νέα περίοδο για τις αεροπορικές επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.





Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού θα μετεξελιχθεί σε Διοίκηση Ναυτικής Αεροπορίας καθώς πλέον θα περιλαμβάνονται στις τάξεις της και αεροσκάφη σταθερών Πτερύγων εκτός από τα ελικόπτερα τύπου S-70B6 Aegean Hawk και AB-212.

Η νέα Διοίκηση θα ενεργοποιηθεί και επίσημα στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ οι εργασίες συνεχίζονται στην ΕΑΒ για την απόδοση του πρώτου P-3B το οποίο θα αποδοθεί για πτητική εκμετάλλευση με έναρξη επιχειρήσεων από τον Ιανουάριο του 2018. Το αεροσκάφος αυτό αποτελεί την «ενδιάμεση λύση» και θα χρησιμοποιηθεί για πτητική εκπαίδευση των πληρωμάτων, που στη συνέχεια θα αξιοποιήσουν τα 4 εκσυγχρονισμένα P-3B, τα οποία θα παραδοθούν σταδιακά με πλήρη εξοπλισμό αποστολής.





Στον τελευταίο περιλαμβάνεται αναβαθμισμένο πιλοτήριο, νέοι σταθμοί εργασίας, ραντάρ ISR, αισθητήρας FLIR, τακτικό σύστημα αποστολής MIMS της ISI HELLAS SA , ESM και ζεύξεις δεδομένων Link 11 και Link 16. Πρόκειται για το ραντάρ ELM-2022 της ΙΑΙ, ο υπέρυθρος αισθητήρας έρευνας MX-15 της Wescam και το σύστημα ESM/ELINT ELL-8385 – (Integrated UAV ESM/ELINT System) επίσης της ΙΑΙ.

Ήδη οι πρώτοι δύο χειριστές που ανήκουν στην ΠΑ και πετούσαν παλαιότερα με P-3B με την 353 Μοίρα Ναυτικής Συνεργασίας, έχουν μεταβεί στις ΗΠΑ για επαναπιστοποίηση στον τύπο, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι τέσσερις που θα συγκροτήσουν τον αρχικό πυρήνα χειριστών της 353 ΜΝΑΣ.

Ακολούθως θα επιλεγούν επιπλέον χειριστές από το ΠΝ που θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύονται εξ αρχής σε αεροσκάφη σταθερών πτερύγων, με σκοπό να ενταχτούν σταδιακά στις επιχειρήσεις των P-3 ως συγκυβερνήτες και αργότερα ως κυβερνήτες με τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων ωρών πτήσης.

Τα πληρώματα καμπίνας που χειρίζονται εξοπλισμό αποστολής, θα ανήκουν εξολοκλήρου στο ΠΝ και σύντομα θα ξεκινήσει η εκπαίδευση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ως βάση επιχειρήσεων θα είναι προσωρινά η 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, καθώς στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες επιμήκυνσης του διαδρόμου απογείωσης.

thinknews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.