Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΣΧΥΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΣΥΡΙΑ

Περισσότερα από 430 τανκς και τεθωρακισμένα ανέπτυξαν μέχρι στιγμής οι Τούρκοι στα σύνορά τους με το κουρδικό καντόνι θύλακα της Εφρίν...







Περισσότερα από 430 τανκς και τεθωρακισμένα ανέπτυξαν μέχρι στιγμής οι Τούρκοι στα σύνορά τους με το κουρδικό καντόνι θύλακα της Εφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, ενόψει του κουρδικού δημοψηφίσματος τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στο ιρακινό Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).





Οι Τούρκοι δεν έκρυψαν ποτέ την πρόθεσή τους να επιτεθούν και στο κουρδικό καντόνι της Εφρίν επειδή αυτό απέχει σε ευθεία γραμμή μόλις 30 χλμ από τη Μεσόγειο.

Το μόνο που απομένει στους Κούρδους από το να βγουν στη Μεσόγειο και να ολοκληρώσουν τον λεγόμενο κουρδικό διάδρομο είναι η επαρχία Χατάι της Τουρκίας, δηλαδή η περιοχή της Αντιόχειας και της Αλεξανδρέττας, που προσαρτήθηκε στην Τουρκία το 1939 και η Συρία θεωρεί κατεχόμενο έδαφός της.

Δείτε στον χάρτη το κουρδικό καντόνι της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία:



Φωτογραφίες από την επαρχία Χατάι, που αναρτήθηκαν στο Twitter, δείχνουν τουρκικά στρατεύματα να αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή σε μεγάλους αριθμούς:



























Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.