Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο «ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ» ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ

Χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο Κιρκούκ και σε άλλες πόλεις του Ιράκ προκειμένου να υπερασπιστούν τον πληθυ...




Χιλιάδες Τούρκοι εθελοντές είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στο Κιρκούκ και σε άλλες πόλεις του Ιράκ προκειμένου να υπερασπιστούν τον πληθυσμό των Τουρκμένων της χώρας, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Μπαχτσελί είπε πως η μειονότητα των Τουρκμένων δεν θα μείνει εγκαταλελειμμένη στο Κιρκούκ.




Η πόλη, όπου διαμένουν Κούρδοι, Άραβες και Τουρκμένοι, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών Πεσμεργκά από το 2014 και οι κουρδικές αρχές συμπεριέλαβαν την πόλη αυτή στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ, προκαλώντας την οργή της ιρακινής κυβέρνησης.

Το κοινοβούλιο του Ιράκ ζήτησε από τον πρωθυπουργό Χάιντερ αλ Αμπάντι να στείλει στρατεύματα με στόχο να ανακτήσουν τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών του Κιρκούκ, εγείροντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής σύρραξης. «Τουλάχιστον 5.000 εθνικιστές εθελοντές είναι έτοιμοι και βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να ενταχθούν στη μάχη για την ύπαρξη, την ενότητα και την ειρήνη στις τουρκικές πόλεις όπου διαμένουν οι Τουρκμένοι, ιδίως στο Κιρκούκ» τόνισε ο πρόεδρος του MHP, σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματος.

«Οι Τουρκμένοι δεν είναι απροστάτευτοι ή μόνοι. Ποτέ δεν θα τους εγκαταλείψουμε αντιμέτωπους με μια οδυνηρή εθνοκάθαρση και την απώλεια της ιθαγένειάς τους. Η απόφασή μας είναι οριστική, η θέση μας είναι ξεκάθαρη, ο λόγος μας είναι εγγύηση» σημείωσε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.