Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ «ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ» ΕΙΧΕ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ... ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΥΜΑΤΑ!

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε μια «σημαντική σύλληψη» στο πλαίσιο των ερευνών της για τη βομβιστική επίθ...

Παρ' ολίγο μακελειό στο Λονδίνο - Η βόμβα περιείχε το εκρηκτικό «Μητέρα του Σατανά»





Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε μια «σημαντική σύλληψη» στο πλαίσιο των ερευνών της για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή στο μετρό του Λονδίνου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν περίπου 30 άνθρωποι.




Ο ύποπτος, ένας 18χρονος, συνελήφθη το πρωί από αστυνομικούς του Κεντ «στη ζώνη του λιμένος του Ντόβερ» -απ' όπου αναχωρούν τα φεριμπότ για τη Γαλλία- και οι αρχές θεωρούν ότι σχετίζεται με την τρομοκρατική επίθεση.

«Κάναμε μια σημαντική σύλληψη στο πλαίσιο των ερευνών μας σήμερα το πρωί. Μολονότι είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, η έρευνα συνεχίζεται και το επίπεδο της (τρομοκρατικής) απειλής παραμένει στο κρίσιμο» ανέφερε ο Νιλ Μπάσου, ένας εκπρόσωπος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο συλληφθείς κρατείται σε ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα και πρόκειται να μεταφερθεί σε άλλο τμήμα, στο νότιο Λονδίνο.

Από χθες η βρετανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό δρόμους του Λονδίνου
για τον εντοπισμό του βομβιστή και των συνεργατών του, μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε σταθμό του μετρό του Λονδίνου.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς εκτιμάται πως δεν εξερράγη εξολοκλήρου ο μηχανισμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η βόμβα ήταν γεμάτη με καρφιά και βίδες, και φέρεται να περιείχε το TATP, ένα εκρηκτικό που είναι γνωστό ως «Μητέρα του Σατανά». Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσαν στη βρετανική εφημερίδα ότι κυνηγούν πολλούς επιτιθέμενους, κατά πάσα πιθανότητα τζιχαντιστές, μετά από την ανάληψη ευθύνης που έγινε από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq. .protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.