Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα πρώτα συμπεράσματα που καταγράφουν εδώ και ένα εικο...

Τρίτη αξιολόγηση: «Κίτρινη κάρτα» από τους Θεσμούς στην κυβέρνηση για τα προαπαιτούμενα






«Πονοκέφαλο» προκαλούν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τα πρώτα συμπεράσματα που καταγράφουν εδώ και ένα εικοσιτετράωρο τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών που βρίσκονται στην Αθήνα: Σε έξι «καυτές» θεματικές ενότητες της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων είναι το δημοσιονομικό, παρουσιάζονται σοβαρές καθυστερήσεις και αστοχίες.




Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι δυσκολίες εντοπίζονται στα εξής σημεία:

α. Στην πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2017 και τη σύνταξη του κρίσιμου Προϋπολογισμού του 2018. Οι δανειστές διαπίστωσαν υστέρηση των δημοσίων εσόδων τον Ιούλιο και πλέον αναζητούν αν αυτή είναι ένα μόνιμο ή συγκυριακό φαινόμενο. Αυτή η κατάσταση προκαλεί την εύλογη ανησυχία της Αθήνας, εξαιτίας, κυρίως, της στάσης που θα τηρήσουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, οι οποίοι προβλέπουν «τρύπα» στα έσοδα ύψους 2,4 δισ. ευρώ για το 2018 και πρωτογενές πλεόνασμα 2,2% επί του ΑΕΠ έναντι 3,5% που ήταν ο συμφωνημένος στόχος.

β. Στην η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των διευθυντικών στελεχών και των δημοσίων υπαλλήλων, βάσει του οποίου θα προχωρήσει η διαδικασία της κινητικότητας στο Δημόσιο. Εξάλλου, οι δανειστές αναμένεται να ζητήσουν περισσότερες απαντήσεις από την ελληνική πλευρά αναφορικά με τον χρόνο και τον τρόπο μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.




γ. Στην άμεση εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον επανυπολογισμό των συντάξεων. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», βάσει Μνημονίου θα έπρεπε έως τα τέλη Ιουνίου να είχε επανυπολογιστεί το 10% των παλιών συντάξεων ώστε να μπορεί να υπάρξει, το ταχύτερο δυνατό, εικόνα για το ύψος της προσωπικής διαφοράς που θα πρέπει να περικοπεί από το 2019. Ο στόχος χάθηκε αλλά τέθηκε ξανά με στόχο τον επανυπολογισμό του συνόλου των παλαιών συντάξεων μέχρι και το τέλος του χρόνου. Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να μπορεί να καταγραφεί πρόοδος στο θέμα από τα τεχνικά κλιμάκια.

δ. Στις αλλαγές στα εργασιακά (και ειδικότερα την υιοθέτηση των ρυθμίσεων που θα καθιστούν δυσκολότερη την κήρυξη απεργίας), οι οποίες δεν πέρασαν στο εργασιακό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή.

ε. Στις αλλαγές σε ό,τι αφορά τα κοινωνικά επιδόματα: Οι Θεσμοί ζητούν τον άμεσο επαναπροσδιορισμό του ύψους όλων των επιδομάτων (αναπηρικά, οικογενειακά, στεγαστικά, μεταφορικά κλπ.) στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που εφαρμόζεται από την 01/01/2017.

στ. Στο πακέτο των παρεμβάσεων στην αγορά και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, όπου εκκρεμούν αποφάσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος του μηχανικού, των φαρμακείων και των μονάδων βραχείας νοσηλείας που καθυστερούν από πέρυσι.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.