Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΟΝΑΔΙΚΟ... ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ: Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΜΑΞΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘ!

Οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βασιλική Αμαξα Σιδηροδρόμων Ασφαλείας. Πρόκειται για ένα μο...






Οι επισκέπτες της 82ης ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Βασιλική Αμαξα Σιδηροδρόμων Ασφαλείας.



Πρόκειται για ένα μοναδικό κειμήλιο, που θα βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ. Η βασιλική άμαξα των τέως Σιδηροδρόμων Θεσσαλίας είναι το όχημα που ανέλαβε τις σιδηροδρομικές μετακινήσεις της βασιλικής οικογένειας (ή κάποιου μέλους της) στις γραμμές Λάρισα-Βόλος και Βόλος-Καλαμπάκα από την εποχή του βασιλέα Γεωργίου Α' και έπειτα.




Κατασκευάστηκε το 1883, από τη βελγική εταιρία «La Metallurgique Ateliers de Nivelles Belgique», που είχε αναλάβει να προμηθεύσει το θεσσαλικό δίκτυο μετρικού εύρους (1.000 mm) με το απαιτούμενο ελκόμενο τροχαίο υλικό (επιβατικά και εμπορικά βαγόνια).




Μαζί με την άμαξα διοικήσεως απετέλεσαν τις δύο μοναδικές άμαξες πολυτελείας των θεσσαλικών σιδηροδρόμων. Κάτι που υποδηλώνουν και τα ψηφία «ΑΑ» του αριθμού της, στο αριστερό τμήμα του πλαισίου (σασί).





Η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού ανέλαβε τη μουσειακή αποκατάσταση, τον περασμένο μήνα, στο εργοστάσιο Βόλου, προσθέτοντας έτσι ένα σημαντικότατο κειμήλιο στην υπό ανάπτυξη συλλογή μουσειακού τροχαίου υλικού του ΟΣΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.