Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ...!! ΠΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΣΥΡΙΑ...!!! ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΝΑΙ» ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ...!!

Πανηγυρισμοί για την επικράτηση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας...

Πανηγυρίζουν το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα και οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία (φωτο)




Πανηγυρισμοί για την επικράτηση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας και στην κυρίως κουρδική πόλη Καμισλί της βόρειας Συρίας (συριακό Κουρδιστάν).




Η πόλη Καμισλί θεωρείται η «πρωτεύουσα» της ντε φάκτο ομόσπονδης βόρειας Συρίας, μιας επικράτειας που ανακήρυξαν οι Κούρδοι με τους Άραβες και Ασσύριους δημοκρατικούς συμμάχους τους και έχει καταγγελθεί τόσο από την κυβέρνηση της Δαμασκού όσο και από την ένοπλη ισλαμιστική αντιπολίτευση.

Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος ανέδειξε τους Κούρδους ως τους μόνους αξιόπιστους εταίρους του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, δηλαδή της συμμαχίας των δυτικών δυνάμεων κατά των τζιχαντιστών.

Οι Κούρδοι της Συρίας συγκρότησαν της Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες εντάχθηκαν δημοκρατικές αραβικές και ασσυριακές ένοπλες οργανώσεις. Στόχος αυτών είναι η δημιουργία ενός κοσμικού αμεσοδημοκρατικού κράτους στη Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηρίζονται σθεναρά από τις ΗΠΑ. Παράλληλα οι Αμερικανοί υποστηρίζουν και τις κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ.

Το Ιράκ, σύμμαχος των ΗΠΑ μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003, περιήλθε πλέον στη σφαίρα επιρροής του Ιράν.

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης είναι φιλοϊρανική, όπως το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση της Δαμασκού.
.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.